Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže izbornika

Reprezentacija koja je podbacila na Euru ponudila posao Antoniju Conteu

Talijanski stručnjak je bez posla od kraja protekle sezone i sporazumnog raskida s Interom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši Interov trener i nekadašnji talijanski izbornik Antonio Conte dobio je ponudu za povratak na reprezentativnu razinu. Nizozemski nogometni savez ga je kontaktirao i ponudio mu posao izbornika, koji je donedavno držao Frank de Boer.

Oranje je neslavno ispalo s Eura u osmini finala porazom od Češke (2:0) i u potrazi su za novim šefom, a Conte im se čini kao odličan izbor s obzirom na iskustvo koje ima na obje razine, klupskoj i reprezentativnoj.

Ipak će pričekati klub

No, čini se kako će talijanski strateg odbiti taj posao jer bi se radije zaposlio u nekom klubu. Conte je već radio na ovoj razini, naime, bio je talijanski izbornik od 2014. do 2016. i radije bi se ponovo vratio na klupsku razinu jer želi igrati utakmice svaki tjedan. Talijan je na tržištu rada od kraja protekle sezone i otkaza u milanskom Interu s kojim je bio prvak Italije.

Bivši šef Chelseaja bio je u uskom krugu kandidata za preuzimanje Tottenhama. U London ga je zvao bivši sportski direktor Juvea Fabio Paratici, ali odustao je jer ima sumnje u viziju klupske budućnosti koju su mu prezentirali.

Conte obično radi za oko 15.000.000 eura, ali bi bio spreman spustiti potraživanja, pronađe li sredinu s odgovarajućim ambicijama…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider