Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko priznanje

Bio je kandidat za klupu Hajduka, a sad postaje važan faktor u Bayernu: Ovog Hrvata zovu taktičkim genijalcem

Rene Marić nakon uspješnog rada s mlađim kategorijama preuzet će važnu ulogu u Bayernu.

Rene Marić (Foto: Afp)

Saga o novom treneru Bayerna konačno se bliži svom kraju. Nakon što su dobili nekoliko odbijenica, Bavarci su pronašli novog kandidata i sve dogovorili s Vincentom Kompanyjem.

Čeka se samo službena potvrda, a to je, uzgred rečeno, blagoslovio i Pep Guardiola. Katalonac ima visoko mišljenje o svom bivšem igraču koji je posljednji trenerski angažman imao na klupi Burnleyja. Istina, nije se proslavio, ispali su u rang niže, no čini se da Bavarci u njemu vide ono što im treba. 

To je potvrdio i Karl Heinz Rummeingge, a do službene potvrde cijelog posla cure zanimljive informacije o članovima stručnog stožera novog trenera bavarske momčadi.

Hrvata veoma cijene u Bayernu

U novom stožeru bit će i Rene Marić, austrijski Hrvat koji je iznimno cijenjen u bavarskom klubu, ali i nogometnim krugovima. Od studenog prošle godine radi u Bayernu kao trener mlađih kategorija, a sada su ga odlučili podići na razinu više.

"Činjenica da će Rene Marić biti unaprijeđen u stožer Vincenta Kompanyja kao jedan od njegov pomoćnika u Bayernu se ne doživljava kao iznenađenje. O 31-godišnjaku se već raspravljalo kao potencijalnom pomoćniku Ralfa Rangnicka prije nego što je on odbio Bayernovu ponudu.

Marić je cijenjen u Bayernovu kampusu i drugdje u industriji zbog svoje taktičke genijalnosti i dobrog pristupa momčadi. On je vrlo komunikativna osoba, vrlo aktivan i blisko je povezan s igračima. Marić bi mogao preuzeo ulogu poveznice između prve momčadi i škole nogometa, a tu je ulogu nedavno obnašao Arno Michels iz stožera Thomasa Tuchela", otkrio je njemački novinar Maximilian Koch.

Dodajmo kako se Marić u nekoliko navrata spominjao kao kandidat za Hajdukovu klupu, ali od toga na kraju ništa nije bilo. Dosad je radio kao pomoćnik u RB Salzburgu, Borussiji Dortmund i Leeds Unitedu. 

Slaven Bilić i Luka Modrić 2011. godine Slaven Bilić otkrio nedavnu anegdotu s Modrićem: "Nazvao me uoči tih utakmica i zamolio..." divider

Igor Tudor Tudor i Lazio se ne mogu dogovoriti: Novi sastanak će biti ključan, sprema li se odlazak Hrvata? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider