Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još ga pamtimo

Protiv Hrvatske je odigrao utakmicu života, a onda nestao: "Ovog sam ljeta trebao potpisati za Barcelonu, ali..."

Protiv hrvatske reprezentacije u osmini finala Eura 2016. odigrao je utakmicu života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekada najbolji mladi nogometaš Europe Renato Sanches posljednje dvije sezone igra u redovima aktualnog francuskog prvaka Lilla, gdje ponovno pokazuje naznake svojeg velikog talenta.

Dobrim igrama privukao je interes brojnih europskih klubova, pristupilo mu je nekoliko klubova ovog ljeta, ali najbliže je bio odlasku u Barcelonu, otkriva Sanches u razgovoru za francuski La Voix du Nord.

"Ovog ljeta pristupilo mi je puno klubova. Budući da sam se ozlijedio, znao sam da ću ostati u Francuskoj. Da sam se sve dogovorio s Barcelonom, opet bih ostao. Zbog ozljede je sve propalo", rekao je pa se osvrnuo na epizodu u Bayernu koju bi najradije zaboravio.

Stigao je kao velika nada u transferu vrijednom čak 35 milijuna eura, sve je oduševio igrama na Euru, ali nikad se do kraja nije snašao u bavarskom divu. Proživljavao je pravu agoniju sve do odlaska u Lille, koji je "istresao" 20-ak milijuna eura za njega.

gol expired VIDEO Vođa navijača Lyona opalio šamar huliganu koji je pogodio Payeta u glavu divider

"Bio sam premlad, ali sada se osjećam spremnim za veliki klub. Možda su Milan i Arsenal zainteresirani, razgovarao sam sa svojim agentom o tome, ali ne mogu reći ništa više o tome. Samo znam da sam spreman, razmotrit ću sve ponude koje se pojave ovog siječnja", rekao je.

A čini se kako Sanches ne bi imao ništa protiv odlaska u Milan.

"Milan je velik klub, ima sjajnu povijest, sviđa mi se taj klub", zaključio je.

Podsjetimo, Sanches, koji je 2016. na Europskom prvenstvu u Francuskoj imao samo 18 godina, ušao je u igru u 50. minuti susreta osmine finala protiv Hrvatske i u preostalih 70 minuta (igrali su se produžeci) bio je prvo ime utakmice, zagospodarivši sredinom terena.

Na kraju je Portugal pogotkom Ricarda Quaremse u 117. minuti osigurao prolaz u četvrtfinale europske nogometne smotre. Bio je to bolan poraz za Vatrene...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider