Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEK MU JE 30 GODINA

Reimsov trener čudotvorac uzeo je bod na Parku prinčeva, ali zbog njega plaćaju 22 tisuće funti kaznu svaku utakmicu

Will Still sjajno gura s Reimsom u Ligue 1, ali hit-trener svoje gazde košta 22 tisuće funti svaku utakmicu.

Will Still (desno) (Foto: Afp)

Belgijac na klupi Reimsa, Will Still, sjajno gura u Ligue 1 i trenutačno je 11 u prvenstvu, a u prošlom kolu napravio je senzaciju odigravši 1:1 s moćnim PSG-om na Parku prinčeva. Ta utakmica koštala je Reims novih 22 tisuće funti kazne koju moraju uplatiti zbog svog trenera.

No, navikli su se već jer će do kraja sezone morati plaćati identičan iznos svako kolo budući da njihov aktualni šef još nema UEFA-inu Pro licenciju. Francuski mediji tvrde kako će zbog potrebnog komada papira, koji 30-godišnji Still nema, njegov klub ukupno uplatiti preko pola milijuna funti.

Nema licenciju

Prema UEFA-inim regulacijama, svaki trener koji želi individualno voditi klub u top razredu europskog nogometa, mora imati Pro licenciju. To se pravilo primjenjuje, potpiše li određeni trener na razdoblje duže od 12 tjedana.

Navijači Lyona Bodrili Lovrena i društvo pa trčeći otišli sa stadiona u 75. minuti: Oglasila se sirena divider

Still će svoje papire dobiti tek na ljeto tekuće kalendarske godine i Reims će zbog njega uplatiti ukupno 504,000 funti kroz cijelu sezonu.

Zanat pekao na Footbal Manageru

Still je po svemu sudeći neobičan trener, a zanat je pekao, priznaje, na Football Manageru te je s godinama svoju strast uspio pretvoriti u posao. Dosad je imao trenerske pozicije u rodnoj Belgiji, Engleskoj i Francuskoj, a probija se kroz trenerske kadrove lakoćom, iako nikad nije profesionalno igrao nogomet.

Trenirao je igrače u nižim uzrastima Preston North Enda, a kao asistent sjedio je na klupi Liersea, Standrda i Beerschota. U dva navrata bio je pomoćnik u Reimsu, a samostalno sjedi na klupi od listopada prošle godine kad je promoviran na mjesto glavnog trenera umjesto Oscara Garcije. Najprije je dobio priliku kao privremeni trener, no poslije niza od pet utakmica bez poraza odlučili su ga zadržati kao glavnog.

Poraz još uvijek nije doživio, a na klupi je odradio 12 utakmica.

Tablica Ligue 1:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider