Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nervoza u madridu

Gazda Reala prijeti Superligom, nije mu uspio pritisak i sada se naljutio

Odgoda utakmice Celta – Real za sobom je povukla brojne repove…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svašta se ovog vikenda događalo oko utakmice Celta – Real koja se uopće nije ni odigrala. Za sve je kriva žestoka ciklona koja je pogodila sami sjever Španjolske, naročito sjeverozapadnu autonomnu zajednicu Galiciju.

U Vigu je u oluji smrtno stradala jedna osoba, a prije toga u petak je također odgođena još jedna utakmica galicijskog kluba, Deportiva iz La Corune koji je trebao igrati s Betisom. Na stadionu Celte jaki vjetar je nosio sve pred sobom, čak je na teren pao i dio krova. Stadion Balaidos se preuređuje pa je na njemu i dosta građevinskog materijala. Zbog svega je potpuno logično utakmica odgođena zbog sigurnosti i za navijače i za nogometaše.

Oluja nakon oluje

No čelnici Reala predvođeni Florentinom Perezom željeli su pod svaku cijenu igrati. Madridski mediji čak pišu kako je gazda Reala zaprijetio europskom Superligom, ljutit na čelnike LaLige zbog odgode utakmice. Odmah su počele priče u medijima bliskim Realu o potpori osnivanju Superlige, a sve kao dio pritiska na čelnike Primere.

Urednik sportskog lista AS reakciju Madriđana nazvao je djetinjastom, a cijela se Španjolska čudi takvim porukama sa Santiago Bernabeua. Također, naglašava se pretrpan raspored lige s 20 klubova (umjesto 18 kako preporučuje UEFA) koja ne odustaje i od igranja dvije utakmice po kolu u Kupu kralja.

Najdalje su u osudi pokušaja Pereza otišli mediji u Galiciji koji su u nevjerici komentirali ''veliki pritisak iz Reala'' da se utakmica odigra po nemogućim i opasnim uvjetima. Kad su vidjeli da se u Vigu ne može igrati, u Realu su zahtijevali da se igra u nekom drugom gradu, primjerice obližnjoj Composteli.

Čak i kad su gradske vlasti u Vigu zabranile da se otvori stadion Balaidos, čelnici Reala nisu otkazivali let za grad na granici s Portugalom jer su bili uvjereni kako će uspjeti pritiskom promijeniti odluku, pišu španjolski mediji.

Kritike idu i na račun čelnike lige koji su se oglasili tek sedam sati nakon što je gradonačelnik Viga zabranio odigravanje utakmice na Balaidosu. Toliko je naime trebalo da odbiju pritisak iz Madrida i napokon i oni službeno otkažu utakmicu.

Nervoza u Realu zbog odgođenih utakmica

Iz svega naravno stoji situacija s rasporedom Reala. Zbog Svjetskog klupskog prvenstva morali su odgoditi utakmicu s Valencijom za koju se našao novi termin, 22. veljače. Sada će morati tražiti i termin za odigravanje utakmice sa Celtom, a to će biti malo teže jer momčad iz Galicije je još živa u Kupu kralja gdje igra polufinale s Alavesom.

U Realu su zbog toga nervozni jer unatoč tome što su ispali u Kupu kralja ispada da će imati gušći raspored od Barcelone koja je još uvijek ''živa'' u sva tri natjecanja. Real ima bod više od Barcelone, ali i dvije utakmice manje. Te dvije utakmice su teška gostovanja kod Valencije i Celte zbog čega postoji bojazan kako bi se Madriđani mogli negdje poskliznuti igrajući zaostale susrete.

Podsjetimo, upravo je Celta izbacila Real iz Kupa kralja i sigurno je da će ovo gostovanje biti jedna od ključnih utakmica Reala u borbi za naslov.
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider