Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
15 ključnih dana

Real u velikom strahu, Perez prijeti neviđenom čistkom: Modrić opet upitan

Real u sljedećih 15 dana igra utakmice koje će odrediti sezonu i kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu…

Momčad Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nevolja nikad ne dolazi sama. Real Madrid prima udarce sa svih strana. Poraz u Eibaru otvorio je novu krizu, a na sve se nakalemila dopinška afera kapetana Sergija Ramosa, koja je dodatno zaoštrila situaciju.

Na Santiago Bernabeuu sve se može okrenuti u jedan dan. Trener je opet upitan. Nakon promjene trenera Real je zaredao s nekoliko pobjeda, madridski mediji već su počeli sipati hvalospjeve i promovirati Santiaga Solarija u dugoročno rješenje. No nakon Eibara lagana euforija raspala se poput mjehura od sapunice.

Uoči gostovanja u Rimu na Bernabeuu opet caruje anksioznost, Madriđani strahuju da bi se sezona mogla raspasti prije Božića. Sljedećih 15 dana bit će ključno. Real je prošle sezone bio u sličnoj situaciji, prvenstvo je praktički izgubio već u studenom, a u skupini Lige prvaka bio je iza Tottenhama. Situacija je bila dramatična, Zinedine Zidane bio je na rubu otkaza, ali na kraju se sve povoljno rasplelo za Kraljeve.

Rea u velikom strahu

Nije nemoguće da se ponovi isti scenarij, no moguće je i da se sve raspadne prije Božića. Real je tek šesti u prvenstvu, ima sreću što ni Barcelona ne blista pa zaostaje za njom ne prevelikih šest bodova. U Ligi prvaka prvi je u skupini, no još uvijek nije osigurao prolaz u drugi krug natjecanja.

Ako večeras izgubi na Olimpicu, a CSKA pobijedi Viktoriju Plezn, odluka će pasti u posljednjem kolu na Bernabeuu. CSKA je već pobijedio Real u Moskvi, tako da zna kako se to radi. U tom kontekstu jasno je koliko je utakmica u Rimu značajna za Real.

Nije teško predvidjeti da bi novi poraz dodatno produbio ionako veliku krizu i izazvao lavinu kritika, a u takvom ozračju sve je moguće, pa i to da Real izgubi od CSKA-a usred Madrida. Malo vjerojatno, ali kako Real trenutačno izgleda, nije nemoguće.

 

Modrić opet upitan

Nakon gostovanja u Rimu, Real u Primeri dočekuje Valenciju pa igra uzvratnu utakmicu Kupa kralja s Melillom. Potom gostuje kod Huesce i onda dočekuje CSKA. Sve navedene utakmice zbijene su u dva tjedna i odredit će sezonu, ali i pripomoći u odluci Florentinu Perezu treba li napraviti djelomični ili totalni remont na kraju sezone.

Ako se Real strovali u provaliju, mnogi će napustiti Bernabeu, a među njima možda i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Talijanski mediji tvrde da Inter pozorno prati situaciji i spreman je reagirati. Očito je da Nerazzurri opet kreću u lov na Modrića, kojeg su željeli dovesti ovog ljeta.

Modrić je ostao u Realu, ali još uvijek nije potpisao novi ugovor, što je prilično čudno jer se pretpostavljalo da ga je Perez zadržao obećanjem da će mu dati novi ugovor i povisiti plaću. Sada je to opet pod upitnikom.

Perez prijeti čistkom

Naime, madridski mediji već tjednima pišu da se Perez koleba produljiti ugovor nekim igračima, posebice senatorima koji su prešli tridesetu, a hrvatski je kapetan već napunio 33. Uz Modrića, na listi za odstrel najčešće se pojavljuju još četiri imena: Keylor Navas, Sergio Ramos, Karim Benzema i Gareth Bale.

Poznata je stvar da Perez nerado produljuje ugovore igračima koji su u završnici karijere. Svojedobno se bez milosti riješio i takvih legendi kao što su Raul i Iker Casillas, a i na primjeru Cristiana Ronalda pokazao je da teško mijenja mišljenja. Ronaldu je pokazao izlazna vrata nakon što je Real osvojio treću Ligu prvaka zaredom.

Što će tek napraviti ako Real ove sezone ostane bez ijednog glavnog trofeja? Ili još gore, ako kojim slučajem ne prođe skupinu Lige prvaka i izgubi utrku za prvaka Španjolske prije Božića? To bi za Madriđane bila katastrofa neviđenih razmjera, koja bi vjerojatno za sobom povukla čistku kakva se ne pamti. Perez šalje takve signale preko svojih medijskih trabanata. Igračima Reala jasno se daje do znanja što bi im se moglo dogoditi ako nastave s lošim igrama i porazima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider