Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojiti velšanin

Bale torpedirao prvaka Azije: Real u finalu SP-a protiv Zorana Mamića!

Real će u subotu tražiti rekordni četvrti naslov.

Slavlje Balea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Europski prvak Real Madrid igrat će u finalu FIFA svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u Abu Dhabiju svladali japansku Kashimu Antlers s 3:1, uz tri gola Velšanina Garetha Balea.

Kraljevski klub je s lakoćom prošao u finale, iako je azijski prvak u prvom dijelu bila bolja momčad. No, u 44. minuti precizna kombinacija Marcela i Balea odvela je Velšanina samog ispred japanskog vratara, a Bale akciju završava udarcem u suprotni kut za vodstvo Reala.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 53. minuti, stoperi Kashime teško griješe i praktički predaju loptu Baleu, koji je nemilosrdan za 2:0.

Samo dvije minute kasnije Bale dolazi do hat-tricka snažnim udarcem iskosa i Real je konačno "slomio" Japance. U 78. minuti Kashima je smanjila preko Shome Doija i to je bio konačan rezultat utakmice.

Luka Modrić igrao je cijelu utakmicu za španjolsku momčad.

Real će u finalu 22. prosinca u 17:30 tražiti svoj rekordni četvrti naslov, a protivnik će mu biti domaćin turnira, momčad Al Aina iz UAE-a. Al Ain, koji vodi hrvatski trener Zoran Mamić, u utorak je senzacionalno boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio južnoameričkog prvaka River Plate iz Buenos Airesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider