Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi stopostotni

Real srušio Atletico na Metropolitanu: Modrić odigrao sjajan pas i pripala mu velika čast

Real Madrid pobijedio je Atletico 2:1 u 6. kolu La Lige...

Igrači Real Madrida slave pogodak protiv Atletica (Foto: Afp)

U velikom madridskom derbiju Real je kao gost pobijedio Atletico sa 2-1 upisavši i šestu pobjedu na startu sezone.

Luka Modrić Modrić raspametio Realove navijače majstorskim potezom: Hrvatski kapetan zavrtio Atleticove ratnike divider

Aktualnog europskog i španjolskog prvaka je do pobjede kao kapetan predvodio hrvatski nogometaš Luka Modrić koji je igrao do 82. minute kada ga je zamijenio Eduardo Camavinga.

Za Real su zabili Rodrygo (18) i Federico Valverde (36), dok je pogodak za Atletico postigao Mario Hermoso (83). Isti je igrač u sudačkoj nadoknadi i "pocrvenio".

Real ne posustaje, i u šestom ligaškom susretu ove sezone "Los Blancosi" su slavili, a tome dodajmo i slavlje u europskom Superkupu, te dvije pobjede u Ligi prvaka.

"Kraljevski klub" je poveo u 18. minuti golom Rodryga kojeg je sjajno uposlio Aurelien Tchouameni. Atletico je mogao izjednačiti u 25. minuti, sa 20 metara je odlično pucao Antoine Griezmann, no Thibaut Courtois je fantastično obranio.

Aktualni europski i španjolski prvak je povećao prednost u 36. minuti nakon sjajne akcije koju je započeo Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije je odigrao dupli pas sa Viniciusom Juniorom gurnuvši sjajnu loptu brazilskom napadaču u prostor. Junior se iskosa sjurio u kazneni prostor i pucao, Jan Oblak je skrenuo loptu u stativu, a na odbijanac je natrčao Federico Valverde pogodivši za 2-0.

Tračak nade domaćinu donio je Mario Hermoso koji je u 83. minuti zabio nakon ubačaja Antoinea Griezmanna iz kornera. Međutim, Hermoso je u prvoj minuti sudačke nadokande zaradio drugi žuti, pa je Atletico utakmicu završio s igračem manje.

Real je ovom pobjedom nastavio seriju sjajnih rezultata u "najmrskijem dvorištu". Na zadnjih osam gostovanja kod Atletica izborio je tri pobjede, četiri remija i samo jedan poraz, onaj lani.

U ranije odigranom susretu Villarreal i Sevila su odigrali 1-1 čime su gosti iz Andaluzije i dalje ostali samo na jednoj ligaškoj pobjedi u sezoni.

Već u osmoj minuti Sevilla je povela golom Olivera Torresa, a domaćin je naknadnu inicijativu materijalizirao kada je Alex Baena pogodio u 51. minuti za 1-1. Do kraja utakmice su obje momčadi imale dovoljan broj odličnih prilika i mogle su osvojiti i preostala dva boda, no završilo je s po jednim golom u svakoj mreži. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić ostao je na gostujućoj klupi za pričuve kroz cijelu utakmicu.

Novu, petu pobjedu u sezoni, ostvarili su nogometaši Betisa koji su na domaćem terenu u Sevilli svladali Gironu 2-1.

Opet je junak Betisa bio Borja Iglesias, sa šest golova drugi strijelac lige. Postigao je oba pogotka i to nakon što je Girona vodila od sedme minute golom Martineza. Prvo je u 15. minuti Borja Iglesias izjednačio iz jedanaesterca, a za tri boda je pogodio u 71. minuti. Ovom pobjedom Betis je skočio na treće mjesto ljestvice.

Istim rezultatom je Real Sociedad kao domaćin svladao Espanyol. Strijelci su za klub iz San Sebastiana bili Norvežanin Sorloth u 17. i Brais Mendez u 29. minuti, a za goste iz Barcelone jedini je pogodak dao Exposito u 19. minuti.

Real vodi na ljestvici sa 18 bodova, Barcelona ima 16, a Real Betis 15.

Na začelju je Elche s jednim bodom.

La Liga, 6. kolo:

Betis - Girona 2-1 (Borja Iglesias 15-11m, 71 / Martinez 7)
Real Sociedad - Espanyol 2-1 (Sorloth 17, Brais Mendez 29 / Exposito 19)
Villarreal - Sevilla 1-1 (Alex Baena 51 / Torres 8)
Osasuna - Getafe 0-2 (Juan Iglesias 30, Alvarez 76)
Atletico M. - Real Madrid 1-2 (Hermoso 83 / Rodrygo 18, Valverde 36)
Ranije:
Valladolid - Cadiz 0-1 (Negredo 90+2)
Mallorca - Almeria 1-0 (Maffeo 25)
Barcelona - Elche 3-0 (Lewandowski 34, 48, Depay 41)
Valencia - Celta 1-0 (Castillejo 37, Marcos Andre 82, Almeida 90+3)
Athletic B. - R.Vallecano 3-2 (I. Williams 14, Sancet 28, N. Williams 33 / Trejo 5, Falcao 80)

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider