Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sapunica okončana

Perez otvara šampanjac: Real se riješio skupocjene zvijezde i dobro prodao još jednog talenta

Gareth Bale konačno je pristao napustiti Real Madrid...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sapunica je okončana, Florentino Perez može otvoriti šampanjac.

Real Madrid uspio se riješiti Garetha Balea. Barem djelomično. Naime, Velšanin se vraća u Tottenham, ali nije otkupljen. Bale će sljedeću sezonu provesti na posudbi u svojem bivšem klubu.

Igračev agent Jonathan Barnett vijest je potvrdio za Cadenu SER. Čeka se još službena objava.

Bale se vraća u Tottenham

Bale je jučer obavio liječnički pregled u Madridu, a danas stiže u London.

Prije sedam godina došao je u Real upravo iz Tottenhama. Bio je to spektakularan transfer. Iako to u Realu tada nisu htjeli priznati, oboren je rekord, Bale je srušio Cristiana Ronalda.

gol expired Ždrijeb play-offa Europske lige: Dinamo imao jako puno sreće, Hajduku pakleno težak put do skupina! divider

Engleski mediji odmah su objavili da je riječ o 101 milijunu eura, dok su Madriđani uporno tvrdili da je transfer deset milijuna manji. Nekoliko godina poslije putem Football Leaksa procurile se informacije koje su potvrdile navode engleskih medija.

Tada se spekuliralo da u Realu nisu htjeli da ispadne da ih je Bale stajao više nego njihova tadašnja glavna zvijezda. Bojali su se da bi se neizmjerno tašti Ronaldo mogao jako uvrijediti.

Real prodao Reguilona

Očekuje se da će se Bale naći u zrakoplovu za London sa Sergiom Reguilonom, 23-godišnjim bekom Reala koji je imao vrlo uspješnu sezonu na posudbi u Sevilli. Navodno ga je Real prodao Tottenhamu za 30 milijuna eura.

S druge strane, Bale će stajati Tottenham oko 22 milijuna eura za jednu sezonu, kada se zbroje igračeva plaća i Realovo potraživanje.

Bale je imao godišnju plaću u Realu s bonusima i premijama oko 17 milijuna eura. Iako ga nisu uspjeli prodati, Madriđani su se ipak, barem privremeno, riješili velikog izdatka. Baleov ugovor s Realom istječe u ljeto 2022.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider