Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova prepreka je pala

Real napravio još jedan korak prema naslovu: Sve je bliže veliko slavlje u Madridu

Kraljevski klub blizu je prvog naslova nakon 2017.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 35. kola Primere nogometaši Reala slavili su u Madridu nad Alavesom s 2:0 i tri kola prije kraja prvenstva imaju četiri boda više i bolji međusobni omjer od Barcelone.

Alaves se u Madridu nije došao braniti, pa je Joselu već u 3. minuti pogodio gredu, ali je ipak Real poveo nakon prekršaja i kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao Karim Benzema.

Na 2:0 povećao je Marco Asensio nakon preciznog protunapada u u 50. minuti, na dodavanje Benzeme. Dokraja je Kraljevski klub znalački čuvao rezultat, te ga pobjede još dvije od tri preostale utakmice dijele od naslova prvaka, prvoga nakon 2017. godine.

gol expired Sudac se ozlijedio na Realovoj utakmici i nije mogao nastaviti, internet se sprda: "To im je najbolji igrač" divider

Luka Modrić je odigrao vrlo dobru partiju i izašao je iz igre u 69. minuti.

Real ima 80 bodova, Barcelona 76, a Alaves je 17. s 35 bodova, samo tri više od zone ispadanja.

Nogometaši Granade su ranije pobijedili na gostujućem terenu Real Sociedad s3;2 i ostala je u igri za plasman u Europu. Granada je povela u 21. minuti golom Antonija Puertasa, a prednost je u 43. minuti udvostručio Roberto Soldado. No, Baski su uspjeli izjednačiti golovima Mikela Merina (47) i Mikela Ojarzabala (83), da bi pobjedu Andalužamnima donio Domingos Duarte u 88. minut.

Granada ima 50 bodova na devetom je mjestu, a isti broj bodova ima i osmoplasirana Valencija. Bod više ima Real Sociedad na sedmom mjestu, koje vodi u kvalifikacije Europske lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider