Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Realnija opcija

Real (zasad) odustaje od Mbappea i Haalanda: Srpski centarfor na putu za Madrid

Dušan Vlahović, napadač Juventusa i srpske reprezentacije, na meti je Real Madrida…

Dušan Vlahović slavi pogodak za Srbiju (Foto: Afp)

Centarfor Juventusa i srpske reprezentacije Dušan Vlahović na meti je Real Madrida, saznaje madridski As. Nije tajna da je Juventus već duže vrijeme u financijskim problemima, a posljednja kazna i oduzimanje bodova zbog nepravilnosti u financijskom poslovanju gurnula je Staru damu u još veću rupu. Uprava na čelu s Andreom Agnellijem morala je otići, no problemi su ostali.

Stipe Antonijević i Vlado Boban VIDEO Sportski novinari Dnevnika Nove TV Vlado Boban i Stipe Antonijević dobili priznanje za TV-reportažu divider

Ukratko, Juve mora prodavati, a najviše može zaraditi upravo na Vlahoviću. As piše da je torinski klub u zimskom prijelaznom roku imao konkretnu ponudu iz engleske Premierlige, preciznije Manchester Uniteda.

Juve i United bili su blizu dogovora, utvrdili su i cijenu koja se kretala između 100 i 120 milijuna eura. Kada se činilo da je stvar riješena, umiješao se Vlahovićev agent i zaustavio transfer. Što je bilo točno posrijedi, još uvijek nije poznato, ali može se pretpostavljati da netko u tom lancu nije bio zadovoljan financijskim aranžmanom.

Real želi Vlahovića

Madridski dnevnik piše da Real budno prati situaciju i spreman je naljeto reagirati. Navodno se ta priča već dobro razvija, pa As konstatira da je Vlahović nadomak Bernabeua. Real osvježava momčad na svim pozicijama, pa i na mjestu centarfora. U salonima Santiago Bernabeua raspravlja se kako napraviti što kvalitetniju tranziciju.

Kraljevski klub rado bi doveo Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda, ali u Madridu su svjesniji da je to jako težak zadatak. Nove su okolnosti, Real više nije apsolutni lider na tržištu i ne može dovesti igrača kako mu se prohtije. To se najbolje vidjelo na Mbappeovu slučaju.

Dvorana i stadion Gradski vrt Dva spektakla u Osijeku jedan pored drugog: Hoće li doći do promjene termina? divider

Madriđani su uložili silni trud, njihovi medijski trabanti već su proglašavali Mbappea novim pojačanjem Reala, mnogi su tvrdili da je taj transfer sigurna oklada, a onda je PSG otvorio blagajnu i preokrenuo priču.

Nije puno drukčija priča ni s Haalandom. U Realu su svjesni da će im biti jako teško dovesti Norvežanina. Mogu pokušati, ali pitanje je isplati li se rasipati golemu energiju na posao koji je pod velikim znakom pitanja.

Bellingham glavna meta

As tvrdi kako su u Realu došli do zaključka da je bolji pričekati istek ugovora spomenutih zvijezda, a da je sada uputnije baciti se na sigurniji plijen. Vlahović je u realnom dometu, a u Realu procjenjuju da bi srpski napadač mogao opravdati očekivanja i kvalitetno zamijeniti Benzemu, odnosno biti mu nadopuna u prelaznoj fazi, iako mu brojke u Juventusu nisu spektakularne.

Ajax - Sparta Ajaxov igrač odao počast sunarodnjaku poginulom u potresu u Turskoj, sudac oduševio svojim potezom divider

Budući da će Benzema ostati u Realu još najmanje godinu ili dvije, Realov glavni je cilj je pronaći zamjene za dvije godine starijeg Luku Modrića i Tonija Kroosa, koji je dvije godine mlađi od Benzeme, ali čini se da je njegov biološki sat i posebice voljni moment pri kraju.
Stoga je glavna meta Kraljevskog kluba Jude Bellingham, mladi engleski veznjak u redovima Borussije Dortmund, dok je Vlahović u ovom trenutku drugi zvjezdani pik.

U tom potencijalom transferu bitnu ulogu može odigrati to što su Real i Juventus u dobrim odnosima. Pokazalo se to i na projektu Superlige. Doduše, ta je Uprava morala otići, ali utjecaj Agnellijevih na politiku torinskog kluba i dalje ostaje presudan. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider