Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvijenac u primeri

Eksplozija Matea Kovačića: Pogodak i asistencija u pobjedi Reala!

Real Madrid lakoćom je upisao pobjedu protiv neugodnog Sociedada, a junak susreta bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida slavili su kod kuće u sklopu 20. kola španjolske Primere protiv Real Sociedada rezultatom 3:0. U izostanku Luke Modrića (ozljeda) priliku zaigrati od prve minute dobio je Mateo Kovačić, a to povjerenje Zinedinea Zidanea uzvratio je pogotkom i asistencijom!

Kovačić i Cristiano Ronaldo kombinirali su kod oba pogotka. Najprije je Portugalac proigrao Kovačića u 38. minuti, a hrvatski reprezentativac se sjurio prema golu te zavukao loptu ispod gostujućeg vratara Rullija. Bio je to prvi pogodak našeg Matea u dresu Reala u Primeri!

Kova je Ronaldu uzvratio uslugu u 51. minuti. S otprilike 40 metara od suparničkog gola poslao je preciznu prizemnu loptu prema Ronaldu koji se sjurio prema vratima i prebacio istrčalog argentinskog vratara.

Konačnih 3:0 postavio je Alvaro Morata u 82. minuti nakon preciznog ubacivanja Lucasa s desne strane.

Kovačić je igrao do 77. minute kada ga je na travnjaku zamijenio Isco. Recimo da je za svoj nastup zaradio ovacije Santiago Bernabea.

Ovom pobjedom Real se odvojio od Barcelone i Seville koji su ove nedjelje kiksali. Najprije Barcelona odigrala tek 1:1 kod Betisa, ali treba naglasiti da je katalonski sastav teško oštećen u tom dvoboju. Sudac je propustio pokazati na centar nakon što je lopta gotovo za pola metra prešla preko gol-crte!

Kasnije je Sevilla gostovala kod Espanyola i upisala poraz 1:3. Andalužani su već u 2. minuti ostali s igračem manje zbog prekršaja u šesnaestercu nakon kojeg je domaćin poveo. Sevilla je izjednačila preko Jovetića, ali je do kraja uvjerljivo poražena.

Real sada ima četiri boda više od oba sastava i utakmicu manje na svom kontu!

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider