Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjednička momčad

Ovo je najboljih 11 Reala koje Zidane čeka već mjesecima

Zinedine Zidane i dalje čeka da mu se okupe elitne trupe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prvih pobjeda na startu se sezone sve za Real Madrid činilo idealnim, a onda su stigli ti već toliko puta opjevani remiji u prvenstvu i Ligi prvaka. Sada se u Madridu s nestrpljenjem čeka subotnja utakmica u Sevilli protiv Betisa. Novi kiks neće dobro sjesti Florentinu Perezu koji navodno već sprema druge opcije iako je takvo razmišljanje pomalo ekstremno čak i za hirovitog gazdu Reala.

Zinedine Zidane prolazi kroz blagu krizu, ne samo rezultata već i odnosa s nekim igračima (Cristiano Ronaldo), ali i same igre koja nije baš bajna. Zamjera mu se što je mnoge pobjede izvojevao više individualnom kvalitetom svojih zvijezda nego nekim suvislim sistemom.

U svemu tome zanimljivo je istaknuti sljedeću činjenicu. Utakmica koja ga je možda i ostavila na klupi, ono milansko finale Lige prvaka i osvajanje naslova prvaka Europe, bila je posljednja na kojoj je igrala njegova idealna momčad. Najboljih 11 s kojima je završetkom prošle sezone igrao nogomet koji je davao itekako dobre rezultate.

Prošlo je deset službenih utakmica otkad su u istom sastavu 28. svibnja zaigrali Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modrić – Bale, Ronaldo, Benzema.

Tomu su krive ozljede. Za početak ona Ronaldova kojeg nije bilo do 10. rujna. Keylor Navas je prošle sezone u nekoliko utakmica doslovno isčupao Madriđane, a ove se vratio na gol tek prije dva tjedna. Ozlijedio se i Marcelo koji je i kad nije bilo neke igre punio 16-erac protivnika opasnim ubačajima gdje bi ubojiti trojac BBC dovršavao napade.

Dugo nema ni Casemira, njegovog ljubimca s kojim je dobio balans u momčadi i za kojeg prave zamjene u trenutnom kadru ni nema. Standardan nije bio ni Benzema, a onda su stigle i ozljede Luke Modrića i Sergija Ramosa kojih neće biti tjednima. Zidane bi mogao čekati i do kraja godine na svoj puni sastav, onaj pobjednički iz te lijepe milanske večeri.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider