Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznat datum 'el clasica'

Perez već traži zamjenu za Zidanea: Evo tko su dva najveća kandidata!

Španjolski mediji spekuliraju kako Florentino Perez već polako traži zamjenu za Zidanea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Javier Tebas, čelni čovjek La Lige, otkrio je u razgovoru za Cadenu SER da će se prvi „el clasico“ sezone igrati 3. prosinca s početkom u 16.15 sati.
Barcelona u 14. kolu elitne španjolske lige dočekuje Real Madrid na Camp Nou. Na istom stadionu odigran je posljednji najveći derbi španjolskog i svjetskog nogometa. Real je proljetos (2. travnja) pobijedio Barcelonu 2:1, no Katalonci su ipak na kraju osvojili prvenstvo, dok su Madriđani otišli do kraja u Ligi prvaka.

Bila je to prva Realova pobjeda na Camp Nou nakon četiri godine. Nakon sedam odigranih kola, trenutačna situacija na vrhu ljestvice izgleda ovako: Atletico 15, Real 15, Sevilla 14, Barcelona 13 i Villarreal 13 bodova.
Kriza trese i Santiago Bernabeu i Camp Nou. Real bilježi četiri uzastopna remija, tri u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka, dok je Barcelona u prošlom kolu poražena na gostovanju kod Celte, što joj je bio već drugi ovosezonski ligaški poraz.

Barcelona u sljedećem kolu dočekuje Deportivo, a Real gostuje u Sevilli kod Betisa. Podrazumijeva se da su pobjede imperativ za oba velikana.
Zinedine Zidane uz to ima punu vreću problema s izostancima. Teže i lakše ozlijeđeno mu je gotovo pola udarne momčadi, a sigurno ne može računati na Luku Modrića, Casemira i Sergija Ramosa.

Španjolski mediji spekuliraju kako Florentino Perez već polako traži zamjenu za Zidanea. Ako ne uspije vratiti „kraljevsku momčad“ na stazu pobjeda, mogao bi se suočiti otkazom. Real ne igra dobro od početka sezone, a čini se da je Francuz izgubio i nadzor nad svlačionicom. Ako se nastavi sukobljavati s Cristianom Ronaldom, to bi moglo samo ubrzati njegov odlazak, slično kao što se dogodilo i njegovu prethodniku Rafaelu Benitezu.

Perez navodno ispipava teren oko njemačkog izbornika Joachima Loewa, kojeg bi najradije doveo. No, Loew je zauzet do kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. i prije toga nema izgleda da napusti njemačku reprezentaciju. Druga opcija je navodno trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel. To je već izvedljiva opcija u relativno kratkom roku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider