Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan zaokret

Real na rubu kolapsa: Što se dogodilo s momčadi koja je donedavno bila neustrašiva?

Kao što se dogodilo prije godinu dana, Real Madrid ulazi u mjesec ožujak s morem sumnji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poraz od Manchester Cityja na Santiago Bernabeuu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ostavio je Los Blancose u razmišljanju, dok je u isto vrijeme propušteno prvo mjesto na ljestvici La Lige nakon remija kod kuće protiv Celte i gostujućeg poraza od Levantea.

Ovu nedjelju na rasporedu je El Clasico, u koji Real ulazi s uzdrmanom atmosferom i lošim rezultatima, a ne tako davno, u derbiju protiv Atletica 1. veljače, još je sve izgledalo idealno. No od te pobjede izgubile su se sve karakteristike koje su Zidaneovu momčad činile konkurentnom i neustrašivom.

Sagrađen na čvrstoj obrani, Real je nanizao 21 utakmicu bez poraza od listopada do veljače, ali onda su u najgorem mogućem trenutku (kada se odlučuje o trofejima) stvari počele kretati nizbrdo. Od tada je Real slavio u samo jednoj od posljednjih pet utakmica.

gol expired Senzacija u Londonu: Olympiacos nakon neviđene drame u produžecima izbacio Arsenal divider

Porazi protiv Real Sociedada, Levantea i Cityja, kao i remi sa Celtom, nisu pokrenuli uzbunu na Bernabeuu, već su ostavili ekipu na rubu. Real sada mora pobijediti u El Clasicu kako bi ponovno zauzeo prvo mjesto u prvenstvu i nakon toga pokušati okrenuti rezultat u Manchesteru.

Međutim, prije uzvrata sa Cityjem Zidaneova momčad mora se oporaviti u utakmici s Barcelonom, najgorim mogućim protivnikom kojeg je u ovom trenutku mogla dobiti. Lionelu Messiju i društvu to je idealna prilika da produlje krizu najvećeg rivala. U slučaju poraza u El Clasicu, Real bi zaostajao pet bodova za Barcom.

Tko će slaviti u El Clasicu ove nedjelje u Madridu?

Ukupno glasova:

Bišćan o Guardioli i Manchester Cityju

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider