Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravi centarfor

Real našao utjehu za propali posao s Mbappeom: Odšteta 50 milijuna eura, zna se i plaća

Gabriel Jesus više neće igrati za Manchester City, njegova iduća destinacija trebao bi biti Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razočaranje koje je u Real Madridu nastalo nakon odluke Kyliana Mbappea da im se zahvali na ponudi i odluči ostati u PSG-u vrlo brzo je zamijenila euforija zbog osvajanja 14. naslova prvaka Europe.

Igrači Kraljevskoga kluba raspršili su se po svojim reprezentacijama diljem svijeta, a odmora nema niti za predsjednika Florentina Pereza i njegove suradnike jer prijelazni rok je pred vratima.

Mbappeova odbijenica polako pada u zaborav, ali ostalo je otvoreno pitanje pojačanja u vrhu napada jer Karim Benzema, koliko god fenomenalan bio, ipak u prosincu puni 35 godina, a Luka Jović nije centarfor u kojeg se na Santiago Bernabeuu mogu u potpunosti pouzdati.

Gabriel Jesus odlazi iz Manchester Cityja

Stoga je Real otvorio lov na novu klasičnu devetku, a izbor je, kako pišu mediji bliski španjolskom velikanu, pao na Gabriela Jesusa iz Manchester Cityja.

Brazilski reprezentativac više nema budućnosti na Etihadu. City je već potvrdio dovođenje Erlinga Brauta Haalanda, osim njega dolazi i od ranije kupljeni Julian Alvarez (završava mu posudba u River Plateu) i ako uzmemo u obzir činjenicu da i bez njih dvojice Jesus često nije bio starter u nekim bitnim utakmicama, onda je jasno da nije upitno hoće li otići, već kada, gdje i za koliko novca.

U svojem izdanju od utorka Marca piše da će City tražiti 50 milijuna eura za Jesusa i da je Real spreman ispuniti njihove zahtjeve.

Real Madrid će mu dati sedam i pol milijuna eura godišnje

Trener Carlo Ancelotti izuzetno cijeni 25-godišnjeg napadača i rado bi ga htio dovesti. Priča je otišla toliko daleko da je načelno dogovorena i Jesusova godišnja plaća u Realu, a riječ je o iznosu od sedam i pol milijuna eura neto po sezoni.

Interes za dovođenjem Jesusa iskazali su i Arsenal i Tottenham, ali City je skloniji opciji da ga proda negdje u inozemstvo, odnosno da ne jača suparnike u Premier ligi.

U ovom trenutku jedina prepreka realizaciji ovog transfera činjenica je da Real već ima popunjenu kvotu igrača izvan Europske unije (Vinicius Junior, Rodrygo, Eder Militao), ali budući da se već radi na tome i očekuje se da će netko od njih uskoro dobiti državljanstvo, onda bi i taj problem trebao biti riješen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider