Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki talent

Real nakon četiri godine doveo igrača u zimskom prijelaznom roku: Hoće li opet pogriješiti?

Europski prvak Real Madrid doveo je iz Manchester Cityja 19-godišnjeg ofenzivnog veznog nogometaša Brahima Díaza, s kojim će u ponedjeljak potpisati ugovor do ljeta 2025. godine.

Brahim Diaz (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Díaz, rođen u južnom španjolskom gradu Málagi, nastupao je za mlađe selekcije reprezentacije Španjolske, a ove je sezone upisao četiri nastupa za prvu momčad Manchester Cityja, prilikom čega je zabio dva gola.

"Real Madrid i Manchester City postigli su sporazum o prelasku Brahima Díaza, koji će ostati vezan za klub do ostatka ove sezone te u idućih šest sezona, do 30. lipnja 2025. godine", priopćio je Real Madrid u nedjelju navečer.

Díaz bi tijekom ponedjeljka trebao proći liječničko testiranje, potpisati ugovor i biti predstavljen publici na stadionu Santiago Bernabéu. Real Madrid tijekom posljednja tri zimska prijelazna roka nije dovodio igrače. U siječnju 2015. doveo je vezne igrače Lucasa Silvu i Martina Odegaarda, no njih dvojica nisu uspjela ući u prvu momčad.

Díaz je ponikao u omladinskoj školi Málage, a 2014. godine prešao je u Manchester City, gdje je nastavio igrati u podmlatku do rujna 2016., kada je pod vodstvom trenera Pepa Guardiole debitirao za prvu momčad s napunjenih 17 godina. Ove godine dao mu je priliku u engleskom kupu, ali ne i prvenstvu. Ukupno je 15 puta nastupio za prvu momčad Manchester Cityja, aktualnog prvaka Engleske.

Vrijednost transfera nije objavljena. Transfermarkt, internetske stranica specijalizirana za transfere nogometaša, procjenjuje kako je Real Madrid platio oko 17,3 milijuna eura, dok španjolske sportske novine Marca spominju fiksni iznos od 17 milijuna eura te dodatnih sedam milijuna varijabilno ovisno o nastupima i uspjesima. Marca piše da će igrač zarađivati u Madridu 3,5 milijuna eura neto godišnje.

Real traži pojačanja za lov na Barcu: Petorica napadača na meti Madriđana! Petorica u fokusu Reala - Mauro Icardi, Timo Werner, Krzysztof Piatek, Fernando llorente i Bas Dost (Foto: AFP) Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) +3 Timo Werner (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider