Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sreća u nesreći

Real i Barca teško stradali: Katalonci koriste šansu i dovode velikog brazilskog talenta

Barcelona će iskoristiti propise La Lige kako bi dovela Vitora Roquea prije nego što je planirala…

Gavi je teže ozlijeđen (Foto: Afp)

Real Madrid i Barcelonu poharale su ozljede. Španjolski velikani ponajveći su žrtve reprezentativne stanke.

AC Milan Zapamtite ovo ime: Čudo od djeteta ima samo 15 godina, Milan ga priključio prvoj momčadi divider

Real je teže pogođen. Lista ozlijeđenih Kraljevskog kluba proširila se za još tri imena: Eduardo Camavinga, Vinicius i Rodrygo pridružili su se Aurelienu Tchouameniju, Thibautu Courtoisu, Ederu Militaou, Ardi Güleru i Kepi Arrizabalagi, koji su otprije ozlijeđeni.

Barceloni je stradao Gavi, koji se igrajući za španjolsku reprezentaciju ozlijedio protiv Gruzije. Međutim, njega neće biti do kraja sezone, otišli su mu križni ligamenti.

Stoga izgleda logično da će Barcelona potražiti zamjenu. Defensa Central piše da je Liverpool ponudio Thiaga Alcantaru i Barceloni i Realu. Kako stoje stvari, od toga neće biti ništa. Real je odmah odbio, a čini se da će i Barcelona.

Gavi teško ozlijeđen, Barca dovodi Vitora Roquea

Mundo Deportivo tvrdi da je Barca već odlučila kako će riješiti problem. Ranije nego što je planirano priključit će Brazilca Vitora Roquea, 18-godišnjeg napadača Athletico Paranaense, kojeg je ljetos kupila za 40 milijuna eura.

Ronaldo i Icardi Real traži zamjenu za Viniciusa: U užoj kombinaciji dvije zvijezde, a nudi se i Ronaldo? divider

Roque je prema prvotnom planu trebao prijeći u Barcu tek sljedećeg ljeta zbog problema s financijskim fair-playom. Katalonci su morali pričekati da im u blagajnu sjednu milijuni od prodaje desetak posto dionica sestrinske tvrtke Barca Studiosa njemačkom financijskom fondu Liberu, no ta se transakcija zakomplicirala. Nijemci otežu s isplatom.

Međutim, propisi La Lige dopuštaju da se uslijed teže ozljede igrača u rosteru olabave uvjeti financijskog fair-playa u traženju zamjene. To će Barca iskoristiti i već u zimu dovest će mladog Brazilca na posudbu, a cijelu operaciju će zaključiti na ljeto. Gavi će biti odjavljen iz rostera La Lige za ovu sezonu i tako će otvoriti prostor Roqueu.

Xavi želi još jednog veznjaka

E, sad, Roque nije izravna zamjena za Gavija na terenu jer je Brazilac napadač, a Gavi veznjak, iako pokriva i poziciju ofenzivnog veznog. Mundo Deportivo piše da Xavi traži da mu se dovede novi veznjak, no menadžment katalonskog kluba procijenio je da je važnije iskoristiti priliku i što prije priključiti talentiranog Brazilca.

Povratkom Pedrija i De Jonga, plus Fermina te omladinaca koji su u rezervnoj momčadi, menadžment Barce vjeruje da će Xavi imati dovoljno aduta u veznom redu da pokrije Gavijev gubitak. Nije isključeno da Barca potraži još jednog veznjaka ako u međuvremenu blagajnu kapne novac od prodaje dionica Barca Studiosa, to je na dugom štapu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider