Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City ih može spriječiti

Real sprema operaciju tešku stotine milijuna eura: Sama odšteta će biti 150 milijuna

Real Madrid će u ljeto 2024. pokušati dovesti Erlinga Haalanda iz Manchester Cityja.

Grb Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kylian Mbappe je izabrao ostanak u PSG-u, a Erling Haaland potpisao za Manchester City pa je tako Real Madrid izvisio u utrci za najtraženijim napadačima današnjice.

No, sudeći prema vijestima koje dolaze iz Španjolske, Kraljevski klub teško se miri s ovakvim razvojem događaja i već priprema bombastični transfer koji bi se mogao dogoditi za dvije godine.

Madridski AS piše da je Realov plan dovesti Haalanda iz Cityja u ljeto 2024. godine na način da će iskoristiti klauzulu koju ima u svom nedavno potpisanom petogodišnjem ugovoru s prvacima Engleske.

Haaland će u ljeto 2024. biti dostupan za samo 150 milijuna eura

Za dvije godine na snagu će stupiti klauzula prema kojoj Haaland može napustiti Manchester City ukoliko netko plati odštetu od 150 milijuna eura. Taj iznos za Real, pogotovo ako se uzme u obzir o kakvom se napadaču radi, ne bi trebao predstavljati nikakav problem.

Predsjednik Reala Florentino Perez u svom gostovanju u jednoj televizijskoj emisiji (El Chiringuito) praktički je potvrdio taj plan, kazavši kako bi bilo idealno da Haaland bude zamjena za Karima Benzemu.

Legendarni Francuz ovih bi dana trebao potpisati novi ugovor s Realom, u trajanju do 30. lipnja 2024., a teško je očekivati da bi poslije tog datuma mogao i dalje predvoditi napad Kraljevskog kluba.

Odšteta, bonus za potpis i plaća - sve bi moglo koštati oko 400 milijuna eura

"Ne bi imalo smisla da smo sada doveli Haalanda pa da on sjedi na klupi, jer Benzema je fenomenalan", između ostalog je izjavio Perez.

Real će, dakle, pokušati dovesti Haalanda za kojeg će morati pripremiti 150 milijuna eura odštete i još 30-ak milijuna eura za njegovu godišnju plaću. Tu je još i bonus koji mu se odmah isplaćuje samo za potpis ugovora.

Kad se sve skupa zbroji, eventualni Haalandov potpisa četverogodišnjeg ili petogodišnjeg ugovora s Realom u ljeto 2024. mogao bi Kraljevski klub koštati preko 300, možda i do 400 milijuna eura. Djeluje kao gigantska cifra, ali u biti to i nije golemi iznos s obzirom na današnje cifre u nogometu, tim više ako se nastavi Haalandov meterorski uspon u svijetu nogometa i on bude, kako to svi očekuju, najbolji nogometaš svijeta (uz Mbappea) za dvije godine.

Jasno, Manchester City sve ovo može spriječiti, tako što će u međuvremenu ponuditi Haalandu novi, poboljšani ugovor, u kojem ne bi postojala nikakva klauzula o visini odštete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider