Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
kraljevi ulažu u budućnost

Real dovodi novog Neymara: Transfer brazilskog čuda od djeteta blizu realizacije

Brazil je blizu dovođenja još jednog brazilskog wunderkinda.

Rodrygo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid blizu je realizacije prvog ovoljetnog transfera. Aktualni prvak Europe pregovara s brazilskim Santosom oko dovođenja 17-godišnjeg Rodryga, brazilskog čuda od djeteta kojeg se često naziva ''novim Neymarom''.

Santos igra vrlo lošu sezonu, a njihova je najsvjetlija točka upravo Rodrygo koji je ove sezone zabio devet golova, uključujući i ekspresni hat-trick kojim je skrenuo pozornost nogometnog svijeta na sebe.

Odštetna klauzula iznosi 50 milijuna eura, dok Real, prema pisanju španjolskih i brazilskih medija, zasad nudi 45. Zainteresirana je i Barcelona, ali nudi velikih 15 milijuna eura manje od Reala. 

Prema ugovoru koji Rodrygo ima sa Santosom, od spomenutih 50 milijuna 10 bi pripalo igraču, dok Santos želi 40: postoji i opcija da se igrač odrekne polovice svoje zarade kako bi Real malo spustio cijenu transfera. Prema zadnjiim informacijama španjolskog Asa, Real i Santos blizu su dogovora.

Ova Realova operacija podsjeća na dovođenje još jednog velikog brazilskog talenta, Vinicusa Juniora iz Flamenga. Vinicus je samo pola godine stariji od Rodryga, a Real je za njega osigurao 45 milijuna eura.

Vinicius će uskoro napuniti 18 godina, kada će i službeno postati Realov igrač. Bit će prvo pojačanje koje će se ovog ljeta pridružiti momčadi, a budući trener Reala, tko god on bude, odlučit će hoće li ostati u prvoj momčadi.

Postane li Realov igrač, Rodrygo će, kao i njegov sunarodnjak Vinicus, ostati u Brazilu barem dok ne napuni 18 godina (u siječnju 2019. godine). Njegova je želja provesti još jednu sezonu u Santosu - sezona u Brazilu završava u prosincu, što znači da bi se Realu vjerojatno pridružio u siječnju 2020. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider