Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kupujem njihov dres"

Internet bruji o povijesnom uspjehu Šerifa: "Ovo je ludo! Najljepša nogometna priča. Imaju čak i svoju votku..."

Šerif je s ukupnih 3:0 izbacio Dinamo i osigurao premijerni nastup u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka Dinamo nije uspio nadoknaditi zaostatak od tri pogotka protiv modavskog Šerifa na Maksimiru.

Utakmica je završila bez pogodaka, rezultatom 0:0, a Šerif je osigurao premijerni nastup u najprestižnijem europskom natjecanju.

Moldavija je tako postala 32. europska država koja će imati svog predstavnika u Ligi prvaka. Budući da se radi o najsiromašnijoj državi Europe, to je izazvalo opće oduševljenje na internetu.

Tako je engleski sportski kanal BT Sport na svom Twitter profilu objavio videoisječak s utakmice s kratkom porukom:

"Povijest je stvorena".

gol expired Majer se oprostio od Dinama nakon ispadanja iz Lige prvaka: "Ne žalim ni za čim" divider

Rumunjski novinar Emanuel Rosu objavio je status na svom Twitter profilu kako trenutno nema ljepše priče u svjetskom nogometu od Šerifovog uspjeha.

"Trenutno nema ljepše priče u svjetskom nogometu. Ovo je nevjerojatan uspjeh. Sve o Tiraspolu, Pridnjestrovlju i Šerifu je potpuna suprotnost od onoga što predstavlja Liga prvaka. Nemam riječi".

Navijač Chelseaja priželjkuje izlet u Moldaviju

Jedan navijač engleskog Chelseaja izrazio je zanimljivu želju nakon što je moldavska momčad osigurala nastup u Ligi prvaka.

"Djevojka je iz Moldavije, mislim da bi sada bilo fer da Chelsea izvuče Šerif u Ligi prvaka, tako da organiziramo izlet i posjetimo obje strane obitelji".

Dok se drugi navijač našalio da će sada skauti najboljih europskih momčadi imati zanimljiv zadatak.

gol expired Krznar je kriv što je plesao po tuđim notama: Šefovi Dinama, loše kupovine i sumnjivi potezi razorili Modre divider

"Obožavam to što će skaut jedne od najboljih europskih momčadi morati gledati susret prve moldavske nogometne lige između Šerifa i Petrocuba", napisao je, dok je treći navijač izrazio želju za kupnjom Šerifovog dresa.

"Nikada ne kupujem moderne nogometne dresove, osim Barcinog, ali mislim da bi bilo super imati Šerifov dres iz ove sezone. Njihov plasman u Ligu prvaka je apsolutno nevjerojatan uspjeh".

"Pa koji klub ima svoju votku..."

Za kraj, jedan korisnik Twittera izdvojio je po čemu se Šerif razlikuje od ostalih klubova Lige prvaka.

"Šerif koji dolazi iz Pridnjestrovlja, pokrajine u Moldaviji, imat će ulogu autsajdera u Ligi prvaka, ali koliko momčadi ima svoju votku, mobilnu mrežu, lanac benzinskih postaja i dvije tvornice pekarskih proizvoda".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider