Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oštre kritike

U klubu su ogorčeni: Gvardiol i Olmo će ključnu utakmicu Lige prvaka igrati pred praznim tribinama

Bez navijača RB Leipzig će odigrati dvije utakmice Bundeslige i susret Lige prvaka protiv Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački prvoligaš RB Leipzig će u narednim tjednima opet biti prisiljen igrati bez gledatelja zbog novih ograničenja koje je usvojila pokrajina Saska, objavio je klub u subotu.

Suočena s epidemijom, pokrajina Saska zabranila je gledatelje na svim sportskim događajima do 12. prosinca, uz mnoge druge mjere opreza.

Saska je i najmanje cijepljena pokrajina u Njemačkoj s manje od 60 posto cijepljenih, u kojoj je incidencija koronavirusa trenutno najveća, s 594 slučaja na 100.000 stanovnika u posljednjih sedam dana.

Leipzig će stoga morati igrati bez svojih navijača svoje bundesligaške utakmice protiv Leverkusena (28. studenog) i Mönchengladbacha (11. prosinca), kao i svoj ključni susret Lige prvaka protiv Manchester Cityja 7. prosinca.

gol expired VIDEO Mario Pašalić ne prestaje zabijati: Pospremio dva pogotka za preokret Atalante divider

RB je oštro kritizirao regionalnu izvršnu vlast što je dopustio da se situacija pogorša.

"Najviša razina zaraze u svim njemačkim pokrajinama i najniža stopa procijepljenosti pokazuju da vlast u Saskoj dosad nije bila u stanju smisliti valjan plan za zaustavljanje pandemije”, poručuje uprava kluba u priopćenju.

U Bavarskoj, u kojoj je gigant Bayern München, vlasti su također najavile nova ograničenja od sljedećeg tjedna, uključujući i otkazivanje božićnih sajmova. Za profesionalni nogomet, stadioni mogu biti popunjeni do 25 posto svog maksimalnog kapaciteta, ali gledatelji moraju biti cijepljeni ili izliječeni i imati negativan PCR test.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider