Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživa veliko povjerenje

Barca više ne može bez njega: Tajna uspjeha i radikalna promjena čovjeka koji je ispred Rakitića

Arthur Melo odigrao je 27 prvenstvenih utakmica za Barcelonu u sezoni 2018./2019., što je značajan broj kad uzmete u obzir da je to bila njegova prva godina u Europi, ali ni jednu utakmicu nije odigrao svih 90 minuta.

Arthur (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelonin veznjak Arthur napravio je radikalnu fizičku promjenu kako bi mogao izdržati svih 90 minuta na visokom nivou i tako u kontinuitetu. Sezonu prije imao je problema s kondicijom pa je postalo problematično što ne može odigrati cijelu utakmicu, a na kraju sezone klub je imao ozbiljan razgovor s njim.

Unatoč svojoj fenomenalnoj sposobnosti da igra nogomet s puno točnih dodavanja, da se nije razvio fizički, jednostavno bi teško uspio na Camp Nou. Tempo igre u Brazilu je vrlo različit od europskog nogometa i Arthur je morao početi bolje paziti na sebe, što je započelo u predsezoni 2019. godine.

Prekršaj na Kovačiću (Foto: GOL.hr) Hrvatska remizirala u Walesu, po Euro ipak u posljednjoj utakmici kvalifikacija divider

Priznao je kako njegove pripreme prethodnog ljeta nisu bile idealne i da je uzeo osobnog trenera kako bi napredovao. Rezultati su i više nego vidljivi. Ernesto Valverde sada vidi Arthura kao legitimnog vitalnog igrača u sredini terena te je već u četiri navrata odigrao svih 90 minuta.

Južnoamerikanac ne samo da je poboljšao svoju kondicijsku spremu, već je došao i do boljih prezentacija s tehničkog stajališta. Valverde vjeruje da Brazilac može pomladiti momčad i nije slučajno što on i Frenkie de Jong igraju najviše minuta u sredini terena. I nauštrb našeg Ivana Rakitića, koji je izgubio mjesto u prvih 11.

U novoj sezoni Arthur je trenutno na dva gola i dvije asistencije, dok je prošle godine niti jednom nije pronašao put do mreže u La Ligi. Također, važno je istaknuti činjenicu da je u dvije utakmice u kojima nije nastupio Barcelona izgubila.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider