Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordni transfer

Preminula legenda Arsenala i Liverpoola: Osvojio je tri Kupa prvaka i šest engleskih prvenstava

Bivši as Arsenala i Liverpoola Ray Kennedy umro je u 70. godini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih engleskih nogometaša 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća, Ray Kennedy umro je u 70. godini, objavio je Liverpool.

Bivši as Arsenala i Liverpoola je u karijeri osvojio 18 trofeja pri čemu šest naslova engleskog prvaka, te tri Kupa prvaka i jedan Kup UEFA.

Za "Topnike" je igrao od 1968. do 1974. godine upisavš 158 nastupa i 53 gola. S Arsenalom je osvojio dvostruku krunu (1971), a postigao je i pogodak vrijedan naslova na gostovanju protiv Tottenhema. Osvojio je i Kup Velesajamskih gradova 1970. godine, što je jedan od rijetkih europskih trofeja ovog londonskog kluba.

U Liverpool je preselio 1974. godine za tada rekordnih 200.000 funti. Kennedy je doveden kao napadač, ali ga je menadžer Bob Paisley transformirao u veznog igrača.

Za "Redse" je igrao osam godina, a u 393 nastupa postigao je 72 gola. Sa Liverpoolom je osvojio pet titula prvaka Engleske, četiri Superkupa, tri Kupa europskih prvaka, Kup UEFA...

"Kennedy je bio jedan od najvećih igrača Liverpoola i vjerojatno najpodcijenjeniji," napisao je Paisley u svojoj autobiografiji.

Za Englesku je odigrao 17 utakmica postigavši tri gola. Godinama se borio s Parkinsonovom bolešću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider