Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEĆE DUGO BITI BEZ KLUBA

Raspada se Burnley: Klub napuštaju i dva igrača za kojima će nastati poprilična pomama

Čak 14 igrača potvrdilo je napuštanje Burnleya tokom ovog ljeta.

Erik Pieters, James Tarkowski i Ben Mee (Foto: Afp)

Turbulentna sezona je iza Burnley FC-a. Sezona u kojoj su Claretsi nakon šest godina napustili Premier ligu, ali i ostali bez dugogodišnjeg menadžera, Seana Dychea.

Iako se u jednom trenutku činilo kako je smjena Dychea bila dobra odluka, budući da se momčad podigla iz pepele te čak izašla izvan zone ispadanja, loš nastup u posljednja dva kola, kombiniran s boljim rezultatima glavnih konkurenata, poslao ih je u Championship.

Teška sezona ispred Claretsa

Ako mislite da će tim putem biti kandidati za instantni povratak, kao što su to napravili kad su ispali prije sedam godina, u to baš ne možemo biti sigurni. Naime, službeno je najavljeno kako će čak 14 nogometaša napustiti klub. Mnogi od njih zahvaljujući klauzuli koja im to dozvoljava u slučaju ispadanja iz Premier lige.

Iako su tu neki relativno standardni nogometaši, poput Aaron Lennona, Erika Pietersa i Dalea Stephensa, dva imena ipak dolaze u prvi plan. Odnosno dva nogometaša koji su zapravo postali simbol Burnleya i onoga gdje su kroz posljednje sezone bili najjači. Posljednja linija obrane. 

To su James Tarkowski i Ben Mee.

Ponajbolji stoperski tandem lige

32-godišnji Mee u klubu je bio deset godina te je postao kapetan, a nakon smjene Dyche i prvi asistent "caretakeru" Michaelu Jacksonu. Tu je funkciju dobio i zbog ozljede, koja ga je na posljednjih 13 utakmica udaljila s terena te se vjeruje kako je to jedan od glavnih faktora posrtanja momčadi.

Posljednjih sezona više je puta bilo interesa za njegove usluge, no ostao je vjeran Burnleyu, što sad nakon ispadanja više ipak ne namjerava. Želi nastaviti karijeru u Premier ligi, a to će gotovo sigurno ostvariti. Teško u nekom jačem klubu, ali u nekom od pridošlica ili klubova donjeg dijela ljestvice bi ga dočekali raširanih ruku.

Njegov kolega iz obrane bit će svakako meta i onih malo boljih. U pitanju je James Tarkowski, 29-godišnji stoper koji je prema Transfermarktu i najvrjedniji igrač Claretsa. Tamo je procijenjen na cijenu od čak 22 milijuna eura. Posljednjih sezona glasio je za ponajboljeg stopera lige, a Burney je nekoliko puta odbio bogate ponude za njegove usluge.

Za njega neće biti zainteresirani vjerojatno tek oni najjači i najbogatiji klubovi, ali ga se može očekivati u nekoj itekako ambicioznoj sredini. Ovako na prvu klubovi poput Newcastlea, Leicestera, West Hama ili Brightona djeluje kao oni koji će sigurno poslati ponudu na njegovu adresu.

No, tko zna, možda netko odradi najbolji mogući potez i ovaj uigrani stoperski par dovede u paketu.

Što se tiče Burnleya, njih čeka teška sezona u kojoj se potrebno konsolidirati i pokušati vratiti u Premier ligu. No, Championship za iduću sezonu djeluje kao još žešće i teže natjecanje nego što već po pravilu je. Bit će napeto!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider