Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojke sve govore

Raskol u Barci uoči El Clasica: Pique okrenuo leđa Messiju, Koeman prozvao Argentinca

Uoči El Clasica u Barceloninoj svlačionici kuha, podjele su jasno vidljive…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Raskol u Barceloninoj svlačionici. Nakon šokantnog poraza od Getafea i činjenice da je Lionel Messi postigao samo jedan pogodak u četiri utakmice, i taj jedan iz jedanaesterca, a uz to nije upisao nijednu asistenciju, na Camp Nouu zaoštrilo se i oko plaća.

Uprava Barcelone na čelu s omraženim predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom opet je zatražila smanjenje plaća. Prijedlog je da se zvijezde Barcelone odreknu 30 posto od plaća do nekih boljih vremena.

Prve informacije govorile su da je velika većina igrači na čelu s Messijem odbacila zahtjev, nisu željeli ni doći na zakazani sastanak, no čini se da je u međuvremenu ipak došlo do akutnije podjele.

Raskol u svlačionici Barcelone

As piše da je Gerard Pique promijenio mišljenje i priključio se Ter Stegenu, De Jongu i Lengletu, koji su jedini pristali na rezanje plaća zbog pada prihoda uzrokovanih koronakrizom.

Pique je jedan od malobrojnih preostalih senatora u svlačionici Barcelone, igrač čija se riječ sluša, koji ima utjecaj na ostale igrače i ugled među navijačima. Uostalom, jedan je od četiri kapetana momčadi. Stoga je njegova odluka da se odvoji od glavnine koju prevodi Messi vrlo značajna za cjelokupnu atmosferu u svlačionici i cijelom klubu.

gol expired Ibrahimović uhvaćen kako govori bosanski na terenu: Milan objavio snimku divider

Poznata je stvar da je Messi u jako zategnutim odnosima s predsjednikom Bartomeuom, i to najblaže rečeno. Njih dvojica uopće ne komuniciraju i uglavnom se šamaraju preko medija. Moglo se pretpostaviti da Messi neće prihvatiti što god Bartomeu predloži. Argentinac se vjerojatno nada da Bartomeu neće još dugo izdržati u predsjedničkoj fotelji. Referendum o smjeni predsjednika uskoro dolazi na dnevni red. Uprava Barcelone predložila je 1. ili 2. studeni.

Prije toga na redu je početak Lige prvaka, Barcelona večeras dočekuje Ferencvaros, a potom je za vikend na rasporedu El Clasico. Barca ga dočekuje u tmurnom raspoloženju. Sreća je za Katalonce što ni u Realu ne vlada idealna atmosfera nakon domaćem poraza od Cadiza.

Pique okrenuo leđa Messiju

Za razliku od Pique, preostala trojica kapetana Messi, Busquets i Jordi Alba zasad ni ne pomišljaju prihvatiti prijedlog uprave. Barem su takve informacije.

Kako bi senzibilirali svlačionicu, ali još više stavili javnost i navijače na svoju stranu, čelnici Barcelone pustili su priču da bi igrači rezanjem plaća spasili brojna radna mjesta u kluba.
Solidarnost na djelu nije proradila, Messi i ostatak svlačionice nije prihvatio priču. Očito je da Messi ne želi ni čuti za zakapanje sjekira s Bartomeuom, a zasad ga prati većina svlačionice. Taj sukob traje već duže vrijeme, najmanje godinu dana, a kulminirao je Messijevim zahtjevom za odlaskom.

Colby Covington (Instagram) Ni polugole djevojke nisu zasjenile poruku legendi na majici: Trump je opet oduševljen divider

Kako god, jasno je da se podjele u svlačionice odražavaju i na igre na travnjaku. Rezultati to jasno govore, možda najviše Messijev učinak. Iako je većina navijača na Messijevoj strani, Argentinac više nije nedodirljiv. Sve je više onih koji propitkuju njegov doprinos. Jasno je da Bartomeuov tabor ne sjedni skrštenih ruku. U tom svjetlu može se protumačiti i jedna simptomatična izjava trenera Ronalda Koemana.

Koeman prozvao najveću zvijezdu

„Messijeve igre mogle bi biti bolje“, usudio se izreći Koeman, koji je napustio klupu nizozemske reprezentacije i pristao preuzeti klupu Barcelone na Bartomeuov poziv, iako je situacija više nego delikatna i lako bi se moglo dogoditi da bude smijenjen nakon što se izabere novi predsjednik, jer teško je povjerovati da će Bartomeu obraniti stolicu na izborima, čak i ako preživi predstojeći referendum.

Brojke su neumoljive: Messi je u posljednjih 17 utakmica u kojima je nastupio postigao osam golova, od toga četiri iz penala i slobodnih udaraca. Za njegove standarde to je ispodprosječan učinak.

Ne čudi što je Barcelona u tih 17 utakmica upisala čak tri poraza i četiri remija. Neki su mišljenja da Messi svjesno bojkotira, drugi objašnjavaju da je samo bezvoljan jer je razočaran ponašanjem uprave i predsjednika. Što god bila istina, činjenica je da Messi u posljednje vrijeme nije onaj stari. Ne ide mu u prilog ni biologija, na leđima ima 33 godine. Nisu pozne, ali jesu ozbiljne godine.

Bivši Vatreni prokomentirao galamu na Vidu i označio Modrićeva nasljednika: On preuzima Kovačićevu ulogu


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider