Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo se rijetko viđa

Kapetan Reala odigrao neobičnu utakmicu pa zakopao ratnu sjekiru sa "svojim" navijačima

Povratak kapetana Reala u rodni grad gotovo u pravilu bude vrlo buran.

Galerija Sergio Ramos (Foto: AFP) Sergio Ramos (Foto: AFP) Sergio Ramos (Foto: AFP)

Kapetan Reala Sergio Ramos svojevremeno je kao najskuplji tinejdžer španjolskog nogometa rodnu Sevillu zamijenio Madridom u transferu vrijednom 27 milijuna eura.

Njegovi povratci za stadion Sanchez Pizjuan gotovo u pravilu budu vrlo burni. Prošle je sezone ušao u pravi verbalni rat s navijačima; javno se obrušio na skupinu Biris Norte, koja ga je najviše vrijeđala tijekom utakmice.

Njegovi nekadašnji sugrađani zamjerili su mu i način na koji je postigao gol za 3:3 u spomenutoj utakmici: Ramos je iz penala zabio panenkom, a nakon toga pokazao na svoje ime na dresu.

Čini se da ''domaćeg izdajnika'' Ramosa posebno imaju ''na piku'', jer, primjerice, Ivan Rakitić uvijek dobije topao doček seviljskih navijača.

U ovosezonskom susretu Seville i Reala na Sanchez Pizjuanu ponovno je Ramos bio u centru pažnje. Sevilla je iskoristila opuštenost Reala, koji se pojavio u ''šarenom'' sastavu, i slavila s 3:2, a utakmicu je obilježio upravo Ramos.

Odbjegli sin zatražio oprost

Kapetan Real je zabio autogol, promašio jedan i zabio drugi penal; prema pisanju madridskog Asa, nitko prije njega u povijesti španjolske Primere nije to uspio.

Pored toga, bio je to drugi Ramosov autogol u karijeri – oba je zabio protiv Seville, ali nije im ostao dužan na drugoj strani. Ramosu je penal u sudačkoj nadoknadi bio sedmi gol protiv Seville – nijednom klubu nije zabio više golova.

U odnosu na prošlu utakmicu, atmosfera je bila znatno blaža. Kao i prošle sezone, Ramos je pred sam kraj utakmice zabio penal, ali ovaj put je podigao sklopljene ruke i zatražio oprost navijača svog bivšeg kluba.

''Kada umrem, pokopat će me sa zastavama Seville i Reala'', rekao je prošle godine Ramos, koji često naglašava da je ponosni Andalužanin. Bit će zanimljivo vidjeti kako će proći njegovo sljedeće gostovanje u rodnom gradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider