Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzdaju se u - konkurenciju

Izbornik Austrije najavio borbu za igrača Dinama: Ne žele ga prepustiti Hrvatskoj!

Robert Ljubičić može birati - Austrija ili Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za koju će reprezentaciju - Austriju ili Hrvatsku - u budućnosti nastupati Robert Ljubičić?

Pitanje je to koje se aktualiziralo ove sezone, nakon što je 23-godišnjak rođen u Beču stigao u Dinamo i odličnim igrama privukao interes Hrvatskog nogometnog saveza i tehničkog direktora hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikose.

Rangnick demantirao hrvatske medije

Ljubičić je rođen u Beču, u obitelji bosanskohercegovačkih Hrvata (otac i majka su mu iz Busovače). Nakon što je u mlađim kategorijama promijenio nekolicinu klubova, u seniorski nogomet je zakoračio kroz St. Pölten, zatim je prešao u Rapid Beč odakle ga je Dinamo kupio, plativši Austrijancima odštetu od tri milijuna eura.

Iako je na Maksimir doveden kao centralni vezni, većinom igra na poziciji lijevog beka i tamo pruža odlične partije, kojima je zaintrigirao pozornost i austrijske javnosti.

Nedavno se pojavila vijest da je Ljubičić prelomio i odlučio nastupati za Hrvatsku, ali austrijski izbornik Ralf Rangnick sada izjavljuje kako još ništa nije gotovo.

"Mogu vam reći da nije istina ono što se piše po hrvatskim medijima", kazao je Rangnick za Servus TV.

Austrijanci mu nude mjesto startera u 3-5-2

"Robert još ništa nije odlučio, pretpostavljam da će još malo razmisliti o svemu. On zna da računamo na njega i da ćemo ga zvati", napomenuo je austrijski izbornik.

Poseban adut Austrijanaca u cijeloj priči, kako kaže Rangnick, mogla bi biti prejaka konkurencija u redovima Vatrenih.

"U Hrvatskoj je puno veća konkurencija na poziciji lijevog beka. Ja ga vidim kao ofenzivnog lijevog bočnog u formaciji 3-5-2 jer mislim da on ima kvalitetu za to odigrati. Veća mu je mogućnost da će igrati na velikim natjecanjima ako izabere Austriju", uvjeren je Rangnick.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider