Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prepričao anegdotu

Rakitićevu kćer iznenadila jedna stvar: "Ali, tata, ti nisi stranac. Mi smo Španjolci"

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić osvojio je Europsku ligu sa Sevillom.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

S kapetanskom trakom oko ruke Ivan Rakitić je predvodio Sevillu u osvajanju Europske lige. Boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali su Romu (5:2) i tako postali apsolutni rekorderi.

Sedmi put u povijesti osvojili su Europsku ligu, a za legendarnog hrvatskog nogometaša ovo je druga europska titula sa španjolskim sastavom. Prvu je osvojio 2014. godine, a obje je proslavio na isti način, s hrvatskom zastavom i Hajdukovim šalom, iza čega stoji zanimljiva priča.

No bivši Vatreni nikad nije skrivao koliko je zaljubljen u Sevillu. Bila je to ljubav na prvi pogled, a sve je počelo 2011. godine, kada je stigao na potpis ugovora. Preko puta stadiona nalazi se hotel u kojem je bivši Raketa odsjeo prvu noć i čekao završetak posla.

Rakitić je zaljubljen u Sevillu

Samo je trebao potpisati ugovor, a onda je stigao poziv još jednog kluba. Pokušali su ga preoteti Sevilli u posljednji čas, ali on im se zahvalio riječima da to ne može napraviti jer je upoznao ženu koju će oženiti.

Bila je to upravo njegova supruga Raquel, koja je radila u hotelskom baru. Oni su već deset godina u sretnom braku i imaju dvije djevojčice.

Ivan Rakitić FOTO Rakitić se ogrnuo hrvatskom zastavom i Hajdukovim šalom, iza kojeg stoji zanimljiva priča divider

"Nikad nisam mogao zamisliti da će se sve ovo dogoditi, da ću tako upoznati suprugu, da ćemo imati djecu, da ću imati ovakvu karijeru u Sevilli i Barceloni. Nisam znao što me čeka u Sevilli, nikad nisam bio ovdje, ali veza je bila specijalna. Bila je to moja najbolja odluka u životu, potpisati za Sevillu i doći u ovaj grad", rekao je u velikom razgovoru za ugledni Athletic.

Nakon što je 2014. godine osvojio prvu Europsku ligu sa Sevillom, stigao je transfer karijere za hrvatskog nogometaša. Preselio se u Barcelonu, gdje je zaradio neobičan nadimak - El Sevillano, zbog načina na koji je pričao španjolski, sa snažnim andaluzijskim naglaskom.

Postao stranac s najvećim brojem nastupa u Sevilli

Bila je to uspješna epizoda u katalonskom klubu, s kojim je, između ostalog, osvojio i Ligu prvaka, ali 2020. godine je morao potražiti novi klub. Barcelona više nije na njega računala, imao je Rakitić dosta ponuda, ali Sevilla je bila prva želja. 

Jose Mourinho VIDEO Mourinho nije zadržao medalju nakon poraza u finalu: Pogledajte gdje je završila divider

"Sevilla je moj dom, moje mjesto samopouzdanja i ljubavi", otkriva Rakitić, koji je nedavno postao stranac s najvećim brojem nastupa u dresu andaluzijskog kluba.

"Kćer mi je rekla: 'Ali, tata, ti nisi stranac.' Ovdje sam već puno godina, moja supruga je iz ovog grada, moje su kćeri rođene ovdje. Kod kuće svi smo Španjolci. To je nešto ludo, ali nitko ne može biti ponosniji ili sretniji. Sevilla je moja kuća, mjesto gdje se najbolje osjećam", zaključio je u razgovoru za Athletic.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider