Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Obećano, ispunjeno"

FOTO Rakitić se ogrnuo hrvatskom zastavom i Hajdukovim šalom, iza kojeg stoji zanimljiva priča

Po drugi put u karijeri Ivan Rakitić osvojio je Europsku ligu sa Sevillom.

Galerija Ivan Rakitić Ivan Rakitić Ivan Rakitić +1 Ivan Rakitić

Sevilla je osvojila Europsku ligu. Boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Rome (5:2) sedmi put u povijesti osvojili su ovo natjecanje, a na tom putu predvodio ih je legendarni hrvatski nogometaš Ivan Rakitić.

Popularni Raketa odigrao je cijelu utakmicu zaradivši najveću ocjenu od svih igrača na terenu. Sofascore ga je ocijenio s 8,3, a još jednom je pokazao da je nepogrešiv s bijele točke.

Posljednji jedanaesterac zabio je Montielo i ludo slavlje španjolske momčadi moglo je početi. Upravo je Raketa kao kapetan Seville preuzeo pehar osvajača Europske lige, a nakon toga spustio se do tribina, gdje su bili njegovi prijatelji iz Splita.

Ogrnuo se hrvatskom zastavom, ali i Hajdukovim šalom, iza kojeg pak stoji zanimljiva priča. Radi se, naime, o istom šalu s kojim se slikao ni manje ni više nego - Lionel Messi.

Ivan Rakitić Rakitić kao kapetan odveo Sevillu do sedmog naslova Europske lige divider

Bilo je to nakon finala Lige prvaka 2015. godine, u kojem je Barcelona svladala Juventus s 3:1, a upravo se među strijelce upisao i bivši Vatreni. Zanimljiv detalj podijelio je Rakitićev kum, Marko Bralić Keto, na svom profilu na Instagramu.

"Obećano, ispunjeno", poručio je.

Inače, finale u Budimpešti pratio je velik broj Rakitićevih prijatelja, okupilo ih se 30-ak, a njegov kum ponio je hrvatsku zastavu i Hajdukov šal kojim se ogrnuo i nakon osvajanja Europske lige 2014.

Ivan Rakitić Ivan Rakitić (Foto: Instagram/Marko Bralić Keto/Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider