Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vjeruje u svoj klub

Rakitić: "Ove sezone je prilika da Sevilla osvoji naslov prvaka Španjolske"

Ivan Rakitić se nada naslovu prvaka sa svojom Sevillom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (33) vjeruje kako bi sa svojom Sevillom ove sezone mogao osvojiti naslov prvaka Španjolske koji taj klub s juga zemlje čeka 75 godina.

"Možda je ove sezone prilika, ne samo za Sevillu nego također za brojne druge ekipe", izjavio je Rakitić u razgovoru za američki portal ESPN.

Sevilla je posljednji put bila prvak Španjolske 1946. godine, što joj je jedini naslov prvaka. Prošle sezone je posustala u završnici te je pehar završio u vitrini Atletico Madrida. No, ove sezone Atletico nije uvjerljiv, Barcelona je u problemima nakon odlaska kapetana Lionela Messija, a mogućnosti Real Madrida bez otpuštenog stoperskog para Sergio Ramos - Raphael Varane još su uvijek nepoznanica unatoč sjajnom otvaranju sezone.

gol expired VIDEO Klinac pojasnio kako je pretukao 35-godišnjaka na ulici: "Morao je naučiti lekciju" divider

"Ne vjerujem da će ove sezone prvak imati 10 ili 15 bodova više od drugoplasirane momčadi. Vjerujem da će ovo biti jako izjednačena sezona u kojoj neće biti velike razlike između prvog i petog ili šestog mjesta", rekao je Rakitić koji u Španjolskoj igra od siječnja 2011. godine.

Sevilla trenutačno drži četvrto mjesto s pet bodova zaostatka za vodećim Real Madridom, ali ima utakmicu manje.

"Ponekad nije potrebno previše razmišljati nego naporno raditi i nastojati uživati", napomenuo je veznjak koji je u srijedu sudjelovao u 3:1 pobjedi protiv Valencije.

gol expired VIDEO Bayern s igračem manje svladao slabašnog protivnika: Nova zvijezda Vatrenih ušla pred kraj susreta divider

"Sami sebi ne trebamo raditi pritisak jer je on sam po sebi već prisutan. Nadam se da ćemo kao i prošle sezone biti u samom vrhu te se boriti za naslov do kraja", dodao je Rakitić koji je ove sezone nastupio u pet utakmica i zabio jedan gol.
"Prošla sezona je bila sjajna pa sada navijači imaju još veća očekivanja. Takva je ovdje situacija", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider