Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''To je stvar kluba i trenera''

Barca napravila važan korak prema tituli, ali Rakitić smatra da se jedna stvar mora riješiti

Nakon što je Barcelona novom pobjedom napravila važan korak prema obrani naslova prvaka Španjolske, Ivan Rakitić poručio je kako bi bilo normalno da klub produži ugovor s trenerom Ernestom Valverdeom.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Valverdeu ugovor istječe za šest mjeseci, a na klupu je sjeo u ljeto 2017., nakon čega je osvojio prvenstvo Španjolske, Kup i španjolski Superkup.

"To je stvar kluba i trenera, ali najnormalnije bi bilo da nastavi voditi momčad. Jako smo zadovoljni njime i njegovim pomoćnicima. Što god da odluče dvije strane, bit će najbolje", rekao je Rakitić u madridskom predgrađu Getafe, gdje je Barcelona u nedjelju pobijedila s 2:1.

"Mi igrači moramo se koncentrirati na svoj posao, a to je igranje i pobjeđivanje. Iz Getafea odlazimo zadovoljni", dodao je.

S obziromna to da su njezini prvi pratitelji Atlético i Sevilla međusobno odigrali 1:1, Barcelona ima pet bodova više od drugoplasiranog Atlético Madrida.

Tko je američki Hrvat koji je srušio rekord i zašto je Abramovič za njega platio bogatstvo? Christian Pulišić (Foto: AFP) Christian Pulisic (Foto: AFP) Roman Abramovič (Foto: AFP) +1 Roman Abramovič (Foto: AFP)

"Najbitnije je da smo nastavili pobjeđivati jer je prvenstvo ove godine izjednačeno. U svakoj je utakmici teško pobijediti. Sigurno će se još svašta događati do kraja", napomenuo je hrvatski reprezentativac. Real Madrid u nedjelju je posrnuo izgubivši s 0:2 na svom terenu od Real Sociedada, pa se nalazi na petom mjestu s deset bodova zaostatka za Barcelonom.

Katalonci su protiv Getafea poveli golovima Lionela Messija u 20. minuti te Luisa Suáreza u 39. minuti, dok je za sedmeroplasirani Gefate u 43. minuti zabio Jaime Mata.

"Za prvu utakmicu u novoj godini nije bilo loše. U prvom poluvremenu odigrali smo dobro, no u drugome smo patili. Došli smo do tri boda protiv Getafea, jedne kompaktne ekipe, i to je najvažnije", zaključio je Rakitić, koji je odigrao svih 90 minuta.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider