Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ima dublje značenje"

Tetovaža engleske zvijezde izazvala mnoge kontroverze: Traže izbacivanje iz reprezentacije

Zvijezda Manchester Cityja Raheem Sterling stigao je na udara kritika zbog nove tetovaže koja za njega ima posebno značenje.

Tetovaža Raheema Sterlinga (Screenshot)

Engleska nogometna reprezentacije okupila se u sklopu prvih priprema uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Treninzi su u punom jeku, a jedan od igrača koji je zaokupio pažnju javnosti, zbog pogrešnih razloga, je krilni nogometaš Manchester Cityja - Raheem Sterling.

On se na treningu pojavio s tetovažom strojnice M16 na listu desne noge, što je izazvalo mnoge reakcije na društvenim mrežama. Udruge koje se bore protiv korištenja vatrenog oružja nazvale su tetovažu "neprihvatljivom" i "bolesnom", dok je možda najdalje otišla udruga "Majke protiv oružja".

"Tetovaža je odvratna. Raheem bi trebao biti uzor mladima, a on je odlučio veličati oružje. Trebao bi se sramiti. Tražimo da ukloni tetovažu ili ju prekrije drugom tetovažom. Ako to odbije, smatramo da bi trebao biti udaljen iz engleske reprezentacije", napisala je osnivačica udruge Lucy Cope.

Vidjevši kakve je reakcije izazvala njegova tetovaža, Sterling se odlučio oglasiti putem društvenih mreža.

"Moj je otac upucan kada su mi bile dvije godine. Tada sam se zakleo da nikada u životu neću taknuti oružje. Ja pucam s desnom nogom tako da tetovaža ima dublje značenje. I još je uvijek nedovršena".

U obranu mladog nogometaša stao je jedan od slavnih engleskih reprezentativaca Gary Lineker.

"Stering je sjajan nogometaš s čudesnom radnom etikom. Tretman The Suna prema njemu je jednostavno odvratan. To je tako tipično za našu zemlju da prije veliko natjecanja srozavamo moral našim igračima. Čudno je, nepatriotski i tužno", napisao je Lineker.

"Osobno ne znam Sterlinga, ali mi se sviđa. Uostalom, tetovažom ne možeš upucati osobu", napisao je Sam Homewood.

Kontroverzno ili ne, procjenite sami.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider