Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odmah krenula i podbadanja

Sterling se vraća u kvart: Klincima iz škole pokupovao stotine ulaznica za spektakl na Wembleyju

Bit će zanimljivo na tribinama FA Kupa u polufinalu - s jedne strane vojska djece iz bivše škole zvijezde Man Cityja, a s druge se sprema prava invazija na London...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda Manchester Cityja Raheem Sterling doslovno je odrastao u sjeni Wembleyja - iz londonske ulice u kojoj je živio kao dječak imao je pogled na legendarni stadion, iako je isti tada uglavnom bio u fazi rekonstrukcije.

Kao i mnogi vršnjaci, Sterling je sanjao da će jednog dana nastupiti na velebnom zdanju i hramu nogometa. Želja mu se ostvarila, a sljedeći put će stari kvart posjetiti u subotu, kada njegov City tamo igra polufinale FA kupa protiv Brightona.

Tom prilikom napravio je lijepu gestu koja je oduševila Englesku. Sterling je platio ulaznice za 550 učenika svoje bivše škole, kao i popratne troškove poput transporta do stadiona i nazad.

U sjeni velebnog stadiona nalazi se slika Londona ponešto drugačija od one s razglednica. Bivši Sterlingov kvart skromni je dom mnogih stanovnika slabijeg imovinskog statusa i imigrantskog porijekla, a Sterling je tamo kao petogodišnjak doselio s Jamajke.

gol expired Tko je hrvatski vratarski wunderkind koji je izbacio Dinamo? S 13 godina otišao u Chelsea i oduševio divider

Osim utakmice, učenici će o Sterlingovu trošku dobiti i izlet u Manchester, gdje će upoznati nogometnu zvijezdu koja je nekad, kao i oni, bila samo zaigrani dječak s velikim snovima.

Cinici bi rekli, Sterlingova donacija dobro će doći Man Cityju, budući da se u engleskim medijima pojavila informacija da Građani vrlo vjerojatno neće prodati kontigent ulaznica predviđen za njihove navijače.

Novi je to argument za navijačka podbadanja, u kojima se aktualni prvak Engleske često opisuje kao umjetna tvorevina koja se tradicijom ne može mjeriti s tradicionalnim engleskim velikanima.

Ipak, Man City posljednjih godina često, više puta godišnje, igra završnice kupova na Wembleyju, dok Brighton igra prvo polufinale FA kupa nakon 36 godina. Ne čudi stoga što će se na tribinama Wembleyja naći ''pola'' Brightona, grada s juga Engleske od 220.000 stanovnika. Galebovi nipošto nisu favoriti protiv Građana, ali zasigurno će imati kudikamo žešću i glasniju podršku s tribina.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) Sada je i službeno: Mandžo potpisao novi ugovor s Juventusom divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider