Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Matjažov princip

Šef slovenskog saveza objasnio zašto je Kek odbio Dinamo: Tko su novi kandidati?

Činilo se da će Matjaž Kek preuzeti vruću klupu Dinama, no uslijedio je obrat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Radenko Mijatović uspio je zadržati Keka u ulozi izbornika slovenske reprezentacije.

Mijatović i Kek jučer su bili skupa u Celju na prvenstvenoj utakmici. To je već bio znak da će Kek ostati trener Slovenije, unatoč Dinamovu zanimanju, što je Mijatović konačno i potvrdio.

Naglasio je i Kekov princip, koji je nekoliko dana držao Slovenski nogometni savez i Dinamo u neizvjesnosti, a nakon što je javno potvrđeno da ga želi hrvatski prvak. 

Kek je očito ozbiljno razmišljao o preuzimanju Dinama. Da nije tako, odmah bi odbio Modre i zaustavio sve spekulacije.

Mijatović je pojasnio što se dogodilo:

"Kek me prošlog tjedna obavijestio da ga zove Dinamo. Dogovorili smo se da razgovaramo nakon kraće pauze. S obzirom na započeti posao i ugovor koji mu vrijedi do 2024. logično je da će srednjoročni projekt nastaviti s reprezentacijom. Budući da je principijelan čovjek koji voli završiti ono što je započeo, ostaje trener Slovenije", kazao je Mijatović za slovenske medije.

Dinamo se može okrenuti novim kandidatima. Zasad nema naglašenog favorita. Kako saznajemo, Zoran Mamić i dalje je opcija, no pitanje je je li voljan prihvatiti se posla s obzirom na poznate izvannogometne okolnosti? 

U ovom trenutku spominju se još Željko Kopić, Romeo Jozak, Goce Sedloski, Goran Tomić i Robert Prosinečki. Prva četvorica dostupna su praktički odmah, bliski su vodstvu Dinama, odnosno glavnom šefu Zdravku Mamiću.

Prosinečki je trenutačno u Turskoj, no njegov Kayserispor visi o niti i mogao bi ispati, pa bi na kraju sezone mogao postati slobodan. Uvijek je moguće da se pojavi i neko novo ime. Zasad nema naznaka tko bi to mogao biti, ali potraga je u tijeku. 

Intervju sa Zlatkom Dalićem o godišnjici finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider