Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi za zvijezdu

Bivšeg nizozemskog reprezentativca koji je optužen za pokušaj ubojstva sad vežu uz slučaj šverca 400 kilograma kokaina

Prije tri godine igrač Spartaka Quincy Promes ubo je vlastitog bratića u nogu na obiteljskoj zabavi, a sad ga vežu uz slučaj šverca 400 kilograma kokaina. Navodno je glavnom osumnjičenom isplatio 250 tisuća eura za dug.

Memphis Depay i Qunicy Promes (Foto: Afp)

Nizozemsko javno tužilaštvo povezalo je bivšeg nizozemskog reprezentativca, a sad igrača moskovskog Spartaka Quincija Promesa za slučaj šverca 400 kilograma kokaina. Promes je optužen i za pokušaj ubojstva iz nehaja vlastitog bratića, kojeg je ubo u nogu nožem na tulumu prije tri godine.

gol expired Nizozemskom reprezentativcu prijeti zatvorska kazna: Rođaku nanio teške ozljede nožem divider

Promes, koji nije putovao na pripreme s klubom u UAE, jer ga je strah izručenja nizozemskom pravosuđu i priprema se individualno u Rusiji, tone sve dublje u probleme. Bivši igrač nizozemske reprezentacije, Ajaxa i Seville između ostalog, poslije optužbi za pokušaj ubojstva vlastitog bratića navodno je isplatio 250 tisuća eura kao dug dileru Pietu W., koji je uhićen u pokušaju šverca 400 kilograma kokaina.

Optuženi negira kontakte s Promesom

Optuženi je porekao kontakte s Promesom, ali tužilaštvo je pronašlo njegov broj u telefonu, a tužitelj je na saslušanju pri sudu u Roterdamu izjavio kako je optuženik lagao na upit o vezi sa slavnim nogometašem.

gol expired Uhićena nizozemska nogometna zvijezda: Rođaka je ubo nožem? divider

Njemu je ovo već duga sudska tužba, naime pod optužbom je za ubojstvo iz nehaja u slučaju iz 2020. godine. Navodno je pokušao ubiti vlastitog bratića na obiteljskoj zabavi u prosincu i navodno je zbog toga pobjegao u Rusiju te ga je zato Ajax navodno pustio bez većih teškoća u Rusiju.

Pod ugovorom sa Spartakom

Dileru optuženom u slučaju koji se veže s Promesom prijete optužbe i za dva ubojstva, a njegov odvjetnik Ruud van Boom smatra kako su navodne veze s nogometašem samo loš pokušaj tužiteljstva:

gol expired VIDEO Barcelonin as nije zaboravio otkud potječe: Vratio se u Afriku i priredio show divider

"Činjenica da je Promes isplatio taj iznos mom klijentu su samo glasine stvorene na temelju informacija koje su dobili od policije“, rekao je.

Promes je trenutačno pod ugovorom s moskovskim Spartakom, a njegovo odbijanje odlaska na put s ostatkom momčadi mnogi su protumačili kao bijeg od problema s nizozemskim pravosuđem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider