Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ozbiljne tjelesne ozljede

Uhićena nizozemska nogometna zvijezda: Rođaka je ubo nožem?

Napadač Ajaxa završio je u pritvoru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski nogometni reprezentativac i napadač Ajaxa Quincy Promes (28) priveden je u nedjelju u Amsterdamu zbog sumnje da je nožem napao rođaka na obiteljskoj zabavi u srpnju, objavio je nizozemski De Telegraaf.

Glasnogovornik amsterdamske policije Jelmer Geerds potvrdio je za AFP da je uhićen 28-godišnjak, ali nije želio iznositi detalje. Kako je izvijestila nacionalna televizija, Ajax je samo potvrdio da Promesa nije bio na treningu u nedjelju.

Nizozemski mediji navode kako je Promes osumnjičen za napad koji je rezultirao ozbiljnom tjelesnom ozljedom, kaznenim djelom za koje je predviđena kazna do četiri godine zatvora.

Promes je pritvoren odmah nakon uhićenja i nalazi se u zatvoru. Tamo će provesti najviše tri dana, a tada se istražni zatvor može ponovno produžiti.

Napadač "Oranja" i "Kopljanika" je krajem srpnja priredio veliku obiteljsku zabavu u skladištu vlastite tvrtke u Abcoudeu. Tijekom zabave se iz nepoznatih razloga žestoko posvađao s rođakom i navodno ga ubo nožem pri čemu je žrtva teško ozlijeđena.

gol expired Rijeka i Dinamo remizirali u sjajnom derbiju kola: Zagrepčani postigli pogodak u 21. sekundi! divider

Nizozemski mediji navode kako je nejasno zašto Promes nije ranije uhićen, a iz policije se brane kako su za incident saznali tek prije mjesec dana, te kako se žrtva nije sama obratila policiji.

"Tada je započeta istraga koja je jutros dovela do uhićenja”, rekao je Geerds.

Nogometaš negira bilo kakvu umiješanost u incident, a njegova odvjetnica je u pisanom odgovoru navela kako njezin klijent nije bio na mjestu incidenta.

"Promes nije bio prisutan za vrijeme incidenta i u potpunosti surađuje s istraživanjem," poručila je odvjetnica.

Promes je večer prije privođenja igrao za Ajax i u pobjedi protiv Zwollea (4:0) zabio je pogodak za 2:0 u 11. minuti.

Promes je rođen u Amsterdamu, a prvi seniorski ugovor potpisao je za Twente. Potom je igrao za moskovski Spartak, Sevillu, a u Ajax je stigao prošle godine iz španjolskog kluba za 15 milijuna eura.

Za nizozemsku reprezentaciju je sakupio 46 nastupa i postigao sedam golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider