Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška situacija

Poznati napadač zaglavio u jezivom zatvoru: Šokantni detalji iz ćelije, optužen za krijumčarenje 1,3 tone kokaina

Quincy Promes, bivši nizozemski reprezentativac i napadač Ajaxa, Seville i Spartaka iz Moskve, nalazi se u zatvoru u Dubaiju, a u Nizozemskoj je optužen za krijumčarenja velike količine kokaina i tamošnje vlasti traže izručenje…

Depay i Promes (Foto: Afp)

Poznati nizozemski nogometaš Quincy Promes (32) trenutačno je u grozomornom zatvoru u Dubaiju, pišu nizozemski mediji. Promes je donedavno igrao za Spartak Moskvu i još ima ugovor s ruskim klubom.

Nigel Hayes (desno) VIDEO Amerikanac srušio rekord Eurolige: Zabio čak 50 poena na utakmici! divider

Bivši nizozemski reprezentativac, koji je skupio čak 50 nastupa za Oranje i igrao je prije odlaska u Rusiju za Ajax i Sevillu, optužen je u Nizozemskoj da je umiješan u krijumčarenje 1,3 tone kokaina u siječnju 2020. Policija je pošiljku presrela u luci u Antwerpenu. Nizozemci su za njim raspisali međunarodnu tjeralicu.

Međutim, budući da Nizozemska i Rusija nemaju potpisan sporazum o izručenju optuženika, Promes je ostao u Moskvi, no uhićen je krajem ožujka u Dubaiju na aerodromu nakon što je osumnjičen da je napustio mjesto prometne nesreće. Naime, Spartak je bio na zimskim pripremama i vraćao se u Rusiju.

Quincy Promes u jezivom zatvoru u Dubaiju

Pušten je nakon jednog dana provedenog u zatvoru, ali zabranjen mu je odlazak iz Ujedinjenih Arapskih Emirati dok ne završi suđenje. Ponovno je uhićen nakon desetak dana. Nizozemci su u međuvremenu zatražili izručenje, ali dok ga ne izruče Promes je u zatvoru u Dubaiju. Nizozemski De Telegraaf doznaje da su uvjeti u zatvoru grozni i otkriva šokantne detalje iz Promesove ćelije.

"Boravi u ćeliji koja ima tri kreveta na kat na kojima spava šest sretnih zatvorenika, dok je njih još dvadesetak na podu", piše nizozemski dnevnik i dodaje:

"Silovanja mladih zatvorenika svakodnevna su pojava, a čuvara ima malo i u zatvoru vlada pravi kaos. Većina zatvorenika su Pakistanci, Egipćani i Indijci, uglavnom narkomani.“

Optužen da je krijumčario 1,3 tone kokaina

Nizozemčeve nevolje počele su kada je u prosincu 2020. uhićen u Nizozemskoj zbog pokušaja ubojstva. Osumnjičen je da je nožem napao rođaka i nanio mu ubodne ozljede. Suđenje je otkazivano zbog nedostatka dokaza i ponovno zakazivano. Nepravomoćno je osuđen na 18 mjeseci, no u međuvremenu je policijska istraga povezala Promesa s krijumčarenjem velike pošiljke kokaina.

Jadran LP Dalmatinski niželigaš nezadovoljan suđenjem: "Hoće li se ikad ovakvi tipovi maknuti iz nogometa" divider

Na kraju je dobio zatvorsku kaznu od šest godina, no njegov odvjetnik uložio je žalbu. Nizozemska je raspisala međunarodno tjeralicu i zaplijenjeno mu je devet kuća koje su u njegovom vlasništvu na teritoriju Nizozemske.

Spartak iz Moskve nije mu raskinuo ugovor s obrazloženjem da se čeka pravomoćna presuda, a Rusija ga nije izručila jer nema bilateralni ugovor s Nizozemskom o pravnoj pomoći. No naposljetku je zaglavio u zatvoru u Dubaiju i sada je pitanje hoće li ga i kada izručiti Nizozemskoj ili Rusiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider