Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
težak udarac

PSG se oglasio o šokantnoj ozljedi: Neymar propušta utakmicu s Realom!

PSG je potvrdio da će njihova najveća zvijezda morati na operaciju.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

PSG se oglasio službenim priopćenjem povodom ozljede njihove brazilske zvijezde Neymara. Pariški klub obznanio je da će se Neymar do kraja tjedna podvrgnuti operaciji u Brazilu i da će propustiti uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida koji je na rasporedu u utorak 6. ožujka.

PSG će tako bez najveće zvijezde i najskupljeg nogometaša u povijesti pokušati na svom terenu nadoknaditi zaostatak 3:1 iz prve utakmice. Podsjetimo, Brazilac se ozlijedio u Le Classiqueu protiv Olympique Marseillea.

Ovo je i službena potvrda izjava Neymarova oca koji je gostovao u jednoj brazilskoj televizijskoj emisiji. Rekao je da je Neymar želio nastupiti protiv Reala, ali da neće jer ne želi ugroziti nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te da bi ozljeda mogla uzrokovati probleme u budućnosti ako se odmah ne sanira.

Odluku su u suglasnosti s Neymarom zajedno donijeli liječnici PSG-a i brazilske reprezentacije, koji će zajedno i obaviti operaciju. Očekivano vrijeme oporavka je dva mjeseca, što znači da bi se Neymar na teren vratio početkom svibnja.

Sličan slučaj prošla je još jedna brazilska zvijezda – Gabriel Jesus iz Manchester Cityja. On je u veljači 2017. obavio operaciju, a vratio se oko dva i pol mjeseca kasnije, krajem travnja. Kao i Neymar, Jesus je imao problema s ozljedom metatarzalne kosti.

PSG će se tako, prema prvim procjenama, sljedeća dva mjeseca morati snaći bez Neymara. Parižani imaju dovoljno kvalitete da zamijene bilo koga, pa tako i Neymara – njegovo mjesto vjerojatno će zauzeti Angel Di Maria, a može uskočiti i Julian Draxler.

Brazilci se nadaju da će njihova glavna zvijezda biti spreman za Mundijal na kojem su, nakon dominantnog prolaska kroz južnoameričke kvalifikacije, jedan od glavnih favorita.

''Cijeli Brazil se nada da ćeš se brzo oporaviti. Moramo osvojiti Svjetsko prvenstvo, pa ti želimo brz oporavak'', poslao je Neymaru poruku podrške Pele, po mnogima najbolji nogometaš svih vremena.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider