Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučio Arbitražni sud

PSG pobijedio UEFA-u: ''Nisu krivi za kršenje financijskog fair-playa''

Francuski nogometni prvak Paris St Germain dobio je pravnu bitku protiv Europske nogometne federacije (UEFA).

Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

PSG je dobio pravnu bitku protiv UEFA-e, nakon što je europska kuća nogometa pokušala otvoriti istragu oko transfera, plaća i sponzorskih ugovora tog francuskog kluba.

Arbitražni sportski sud (CAS) uvažio je žalbu pariškog kluba na pokušaj UEFA-e da otvori novu istragu koju je prethodno okončala.

CAS je u obrazloženju svoje odluke naveo kako je "UEFA-i trebalo previše vremena da preispita svoju odluku iz 2017. da PSG nije kriv za kršenje pravila financijskog fair-playa".

Presuda u korist PSG-a je odvojena od UEFA-ine istrage o financijama francuskog prvaka u sezoni 2017/18. kada su dovedeni Neymar i Kylian Mbappe.

Financijski fair-play (FFP) je zamišljen kao skup pravila, koja bi trebala osigurati da europski nogometni klubovi ne troše više od onog što zarađuju, a sve u cilju dugoročne stabilnosti i održivosti kluba.

PSG je od 2011. u rukama katarskog konzorcija koji se sumnjiči da je koristio 'prenapuhane' sponzorske ugovore katarskih naftnih kompanija kako bi se uvela ravnoteža u račune i tako ispunila UEFA-ina pravila.

Veliki remont u Realu: Zvijezda na odlasku i dug popis želja, što će biti s Kovačićem? Zinedine Zidane i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Varane i Vlašić (Foto: AFP) James Rodriguez (Foto: AFP) +3 Cristian Eriksen i Eden Hazard (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider