Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
pada svjetski rekord

PSG krenuo s "bildanjem mišića" za ogled s Realom: Na stolu je 100 milijuna eura!

Slovenac Jan Oblak mogao bi u siječnju postati najskuplje plaćeni vratar u nogometnoj povijesti.

Oblak brani udarac Ronalda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samo dva dana nakon što je ždrijebom odlučeno da će u osmini finala Lige prvaka igrati PSG i aktualni prvak Europe Real Madrid, počelo se šuškati o pojačanjima koje francuski klub namjerava dovesti prije tog ogleda. Jedna od krucijalnih pozicija za momčad Unaia Emeryja jest ona vratarska, stoga su čelnici PSG-a krenuli u pregovore s Atletico Madridom.

Velika je Emeryjeva želja Jan Oblak, za kojeg je pariški klub spreman izdvojiti vrtoglavih 100 milijuna eura, koliko košta odštetna klauzula. Slovenac bi postao prvi čuvar mreže u povijesti koji bi prebacio magičnu granicu od 100 milijuna eura za tu poziciju.

S obzirom da PSG već sada ima problema s financijskim fair-playem, dogovor bi vjerojatno išao u smjeru da Parižani dio plate novcem, a dio igračima. Prema prvim informacijama koje pruža španjolski AS, PSG će ponuditi Javiera Pastorea i vratara Kevina Trappa.

Prošlog mjeseca pisali smo o tome kako je RMC Sport izvijestio da je PSG-u potrebno još oko 80 milijuna eura kako bi ispunio financijski fair-play. L'Equipe je pak objavio da je ta brojka 75 milijuna eura i da PSG može zadovoljiti taj uvjet bez prodaje ijednog od svojih ključnih igrača. Ugledni francuski sportski dnevnik dalje navodi kako će PSG pokušati prikupiti potrebna sredstva na pet načina: sponzorstvom, televizijskim pravima, prodajom ulaznica, klupskim proizvodima i turama.

Ako uspije poravnati svoja primanja i potrošnju te ne bude sankcioniran zbog neispunjavanja financijskog fair-playa, PSG će se u veljači dva puta ogledati s Real Madridom. "Bildanje mišića" za taj ogled već je započelo, a startnu prednost uhvatio je francuski klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider