Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet načina

PSG-ova formula: Kako pokriti financijski fair play bez prodaje igrača

PSG-u je potrebno još oko 80 milijuna eura kako bi zadovoljio UEFA-in financijski fair play.

Neymar i Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prošlog tjedna RMC Sport izvijestio je kako je PSG-u potrebno još oko 80 milijuna eura kako bi ispunio financijski fair play. No, L'Equipe je u ponedjeljak objavio kako je ta brojka 75 milijuna eura i kako PSG može zadovoljiti taj uvjet bez da proda ikoga od svojih ključnih igrača, ali potencijalno uključuje transfere Di Marije, Lucasa Moure i Pastorea.

Ugledni francuski sportski dnevnik dalje navodi kako će PSG pokušati prikupiti potrebna sredstva na pet načina: kroz sponzorstvo, televizijska prava, prodaju ulaznica, klupske proizvode i ture.

Ostavljajući prodaju igrača po strani, L'Equipe naglašava da PSG ima načina kako povećati svoje prihode. Ugovor s Nikeom ne istječe do 2022. godine, dok glavni klupski sponzor Fly Emirates ima ugovor do 2019. Svaki od sponzora predstavlja iznos od 25 milijuna eura.

Ugovor s Nikeom bi, pak, mogao biti obnovljen nakon dolaska Neymara što bi klubu donijelo između 40-50 milijuna eura, dok se od prodaje karata očekuje između 8-14 milijuna eura prihoda. Ne zaboravimo da je PSG-u porasla prodaja karata od kada je oformio napadački dvojac Neymar-Mbappe. Pogotovo u Ligi prvaka.

Eventualni prolazak u završnicu Lige prvaka dodatno bi povećao zaradu PSG-a, koji je lani ispao u osmini finala od Barcelone. Primjerice, prolaz u polufinale ove sezone bi donio dodatnih 100 milijuna eura prihoda.

Neymar i Mbappe također su povećali prodaju PSG-ovih dresova. Prema novoj računici, porast bi trebao biti između osam i 12 milijuna eura u odnosu na prošlu sezonu. A tu su još i televizijska prava koja su porasla u svim natjecanjima. Špekulira se s deset do 20 milijuna eura, a taj iznos može biti i veći ukoliko PSG dugo ostane u Ligi prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider