Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvara se prostor

Dobra vijest za hrvatski nogomet: PSG naciljao zamjenu za Mbappea, mladu zvijezdu traži pola Europe

Na radaru sportskog direktora PSG-a Leonarda nalazi se Karim Adeyemi, 19-godišnji napadač RB Salzburga, koji je u kratkom roku postao veliko otkriće europskog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kylian Mbappe će za dva mjeseca biti slobodan pregovarati s bilo kojim klubom. U lipnju mu istječe ugovor s PSG, a po pravilniku može slobodno stupiti u pregovore pola godine prije isteka važećeg ugovora.

Iako se PSG i dalje nada da će produljiti ugovor barem za još jednu godinu, Mbappeova odluka zasad se čini čvrstom i sve ukazuje na to da sljedeće sezone neće igrati u francuskoj ligi.
Takav razvoj događaja prisiljava Parižane da počnu razmatrati tko ga bi ga mogao zamijeniti.

gol expired Urnebes! Pogledajte kako je Cristiano ponižavao Solskjaera na terenu dok su igrači Liverpoola slavili pogodak divider

Prema informacijama Sky Germanyja, na radaru sportskog direktora PSG-a Leonarda nalazi se Karim Adeyemi, 19-godišnji napadač RB Salzburga i njemačke reprezentacije, koji je u kratkom roku postao veliko otkriće europskog nogometa.

PSG naciljao zamjenu za Mbappea 

Po profilu i stilu igre vrlo je sličan Mbappeu. Vrlo je samouvjeren, ima „jaku glavu“, hitrinu, dribling, opću tehniku i već daje puno golova. Samo ove sezone postigao je 14 golova i upisao dvije asistencije u 18 utakmica u svim natjecanjima. Slično kao i Mbappe, osim u vršku napada može igrati i na lijevom i na desnom krilu. Upisao je i tri kvalifikacijska nastupa za Njemačku i postigao je jedan gol.

Ugovor mu sa Salzburgom istječe u ljeto 2024., a na Transfermarktu je procijenjen na 20 milijuna eura. Parižani nisu jedini koji su bacili oko na mladog Nijemca nigerijskog podrijetla. Pozorno ga prate mnogi klubovi, među njima najviše njemački klubovi Bayern, Borussia Dortumnd i Leipzig, pa Liverpool, Real Madrid, Atletico i Inter.

gol expired Ozlijedio se veznjak Vatrenih, u utorak će obaviti pregled i vidjeti hoće li biti spreman za Maltu i Rusiju divider

Najčvršće je navodno zagrizao Bayern, koji već polako traži zamjenu za Roberta Lewandowskog. Adeyemi je rođen u Münchenu, poćeo je igrati nogomet u Bayernovu podmlatku, pa je i to jedan od razloga zbog čega bi ga Bavarci rado vidjeli u svojim redovima.

Salzburg zasad traži za Adeyemija 30-40 milijuna eura

Donedavno se u njemačkim medijima pisalo da bi odšteta mogla iznositi između 30 i 40 milijuna. No kako mladi napadač igra sve bolje i kako se u utrku uključuje sve više velikih klubova, moguće da mu do ljeta cijena značajno naraste, pogotovo ako PSG krene u licitaciju.

gol expired Luka proslavio veliki jubilej u Madridu protiv najljućeg rivala: "Zahvalan sam Realu na svemu, ali još nismo gotovi" divider

Za sada PSG-ov prioritet ostaje pokušati uvjeriti Mbappe da mu je najbolje da ostane na Parku prinčeva, no ako francuski dragulj ostane pri svojem stajalištu da napušta Francusku, Parižani će se svim silama baciti u potragu za nasljednikom.

S druge strane, ako Salzburg odluči prodati Adeyemija, otvorit će se prostor za reprezentativca mlade hrvatske reprezentacije Roka Šimića. To je dobra vijest za hrvatski nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider