Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Love pojačanja

PSG kreće u ponovnu gradnju mega momčadi: Na raspolaganju imaju 200 milijuna eura

PSG odlaskom Messija, a vjerojatno i Neymara želi ponovno izgraditi momčad koja će se boriti za naslov u Ligi prvaka.

Nasser Al Khelaifi (Foto: Afp)

PSG osim najave pet pojačanja i dolaska Luisa Enriquea, želi izgraditi sastav s kojim će sljedeće sezone napasti dugo očekivan naslov Lige prvaka. Unatoč tome što su već uložili više od 100 milijuna eura na pojačanja, 60 za Ugartea i 50 za Lucasa Hernándeza, klub ima dovoljno likvidnosti da pokuša još potpisati dva vrhunska napadača.

Budžet za plaće je olakšan

Prema francuskim medijima, PSG će moći pojačati svoj napad s proračunom od 200 milijuna eura. Naravno, morat će prodati nekoliko igrača kako bi barem djelomično pokrili svoja nova ulaganja pred financijskim fair playom.

Leo Messi Messi dvije godine od odlaska iz kluba i dalje prima novac od Barcelone divider

Odlasci Messija i Ramosa, čije su plaće bile značajan uteg budžetu Pariza, olakšanje su za prvaka Ligue 1 koji želi skovati novi napadački tercet. U obrani su se već pojačali Škriniarom koji je besplatno došao iz Intera te već spomenutim Lucasom Hernandezom koji nikada nije opravdao Bayernov novac koji su uložili u njega.

Bernardo Silva i Harry Kane su mete

Trenutno je PSG-u prioritet Bernardo Silva. Desno krilo Manchester Cityja, koji može igrati u veznom redu Enrique vidi kao novo oružje koje će značajno pojačati napadačku liniju. Ukoliko dođe do njegovog transfera, Silva bi trebao zauzeti mjesto koje je do ove sezone imao Messi.

Marcelo Brozović Fabrizio Romano: Gotovo je! Marcelo Brozović novi je suigrač Cristiana Ronalda divider

PSG sanja o spajanju Mbappea s Bernardom Silvom i još jednim klasnim napadače, a svoje oko bacili su na Harryja Kanea. Nasser Al Khelaifi ovaj je tjedan otputovao u London i susreo se s Englezovim agentom, no trenutačno prednost u dovođenju Kanea ima Bayern unatoč odbijenici koju su dobili od Tottenhama.

Alternativna pojačanja

Ako se stvar s Harryjem Kaneom ne ostvari, ostala imena koja se povezuju s PSG-om su Victor Osimhen ili Goncalo Ramos. Za Nigerijca i prvaka Serie A u Napoliju traže više od 100 milijuna eura s obzirom da je nedavno produljio ugovor. Kupnja mladog Portugalca pak bi bila nešto jeftinija. Prema francuskim izvorima, Benfica bi se zadovoljila sa 70 milijuna eura.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone Skandalozan prijedlog ili realnost: Madriđani predlažu Barci kako da kupi pojačanja i vrati Messija divider

U svakom slučaju slijede intenzivni tjedni u uredima PSG-a, koji prvenstveno moraju odlučiti o budućnosti Kyliana Mbappéa i Naymara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider