Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zabio dva komada

VIDEO PSG ponovo sredio Sociedad: Mbappe pokazao zašto je doktor za gostovanja u Ligi prvaka

PSG je i u uzvratu dobio Real Sociedad te je potvrdio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Kylian Mbappe (Foto: Profimedia)

Nogometaši PSG-a pobijedili su Real Sociedad 2:1 i u uzvratu na Anoeti te su se s ukupinih 4:1 plasirali u četvrtfinale Lige prvaka. PSG nije dozvolio nikakvo iznenađenje na Anoeti ostvarivši pobjedu 2-1 uz dva gola Kyliana Mbappea (15, 56), dok je utješni gol za domaćine zabio Mikel Merino (89).

 

Kylian Mbappe sudjelovao je u čak 35 golova u 32 gostujuće utakmice u ovom natjecanju, sedam više od sljedećeg igrača od njegova debija 2016. godine.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE, OVDJE.i OVDJE.

Gosti su imali zicer već u desetoj minuti. Kylan Mbappe je probio po krilu ubacivši loptu pred vrata do Bradleyja Barcole koji je pucao, ali je Alex Remiro odlično reagirao. Pet minuta kasnije PSG je poveo. Ousmane Dembele je odlično uposlio Mbappea koji je "slomio" čuvara i sjajnim udarcem iskosa pogodio za 1-0.

Slavko Vinčić VIDEO Urnebesno! Slavko Vinčić imao nezgodu na utakmici Lige prvaka pa se ispričavao cijelom stadionu divider

Sve dvojbe oko mogućeg čuda razriješene su u 56. minuti kada je Mbappe pobjegao španjolskoj obrani zabivši za 2-0.

Sjajni francuski napadač je stigao do brojke od 46 golova u Ligi prvaka i sa 25 godina i 76 dana postao drugi najmlađi igrač koji je postigao najmanje 45 golova. Mlađi od njega je bio tek Lionel Messi koji je do brojke od 45 golova stigao sa 24 godine i 257 dana.

Alessio Romagnoli Navijači Lazija okupili se u pivnici u kojoj je Hitler osnovao stranku, jednog priveli zbog fašističkog pozdrava divider

Domaćin je u završnici utakmice tražio utješni gol, ali su Mikel Oyarzaba u 73. i Martin Zubimendi tri minute kasnije bili neprecizni, dok je u 79. minuti Gianluigi Donnarumma obranio udarac Benata Turrientesa. Ipak, u 89. minuti domaćin je smanjio na 2-1 golom Mikela Merina koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru.

U srijedu su na rasporedu još dva susreta osmine finala, Manchester City i FC Kopenhagen, te Real Madrid - RB Leipzig. City je u prvom susretu u Kopenhagenu pobijedio sa 3-1, dok je Real slavio u Leipzigu sa 1-0.

Real Sociedad VIDEO Gori sve! Pogledajte kaos koji je nastao kad je bus s igračima Soicedada stigao pred stadion divider

Preostale četiri utakmice na rasporedu su idući tjedan. U utorak, 12. ožujka sastaju se Arsenal - Porto (0-1), te Barcelona - Napoli (1-1), a dan kasnije igraju Atletico Madrid - Inter (0-1), te Borussia Dortmund - PSV Eindhoven (1-1).

Službeni sastavi:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider