Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Neprijateljski teren"

Mobilizacija u Parizu uoči utakmice godine: PSG priznao pogrešku, Real čeka pravi pakao

Iz Pariza najavljuju stvaranje "neprijateljske atmosfere" u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Navijači PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

PSG je početkom desetljeća postao dio europske elite na krilima katarskih vlasnika i njihovih nepresušnih izvora petrodolara. Njihov dolazak označio je početak velikih promjena u pariškom klubu – kako na terenu, tako i na tribinama.

Najžešći navijači PSG-a, koji su u to vrijeme vodili međusobne sukobe, dobili su trajni izgon s tribina. Park prinčeva pretvoren je u ''kazalište'', a igrači, blago rečeno, nisu mogli računati na posebno glasnu podršku na domaćim utakmicama.

No s vremenom su vlasnici kluba uvidjeli da na stadionu kronično nedostaje prava, klasična, glasna nogometna atmosfera, a posebno u napetim susretima s najjačim protivnicima u kojima ''12. igrač'' može odigrati veliku ulogu.

PSG je priznao pogrešku i polako dopuštao pariškim ultrasima povratak na tribine. Nakon gotovo šest godina u ''ilegali'' prošle su se sezone vratili na Park prinčeva, a uoči utakmice protiv Real Madrida u utorak u tijeku je prava mobilizacija navijača.

PSG je objavio promotivni video koji, osim igrača PSG-a, prikazuje ''ludilo'' na tribinama uz transparente i pirotehniku. Klub je čak promijenio ime svog Twitter profila u ''Zajedno to možemo'', a organizirani navijači dobit će i dodatnu tribinu. Razlog je jasan – u PSG-u će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi preokrenuli 3:1 iz prve utakmice.

Navijači pod imenom COF (Collectif Ultras Paris) već su ranije najavili paklenu atmosferu. Da su u dobroj formi pokazali su u ligaškoj utakmici protiv velikih rivala Olympique Marseillea, a ne treba sumnjati da će Park prinčeva gorjeti u utakmici godine protiv Real Madrida.

''Igrači Reala moraju osjetiti da se nalaze na neprijateljskom terenu i da je ovo Pariz! Kao u najbolja vremena, Park prinčeva ponovno će postati zaglušujući vulkan koji će progutati protivnike i ostaviti ih bez šanse'', dio je priopćenja COF-a kojim navijače pozivaju na utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider