Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oba za malo novca

Juventus predstavio prvo Pirlovo pojačanje, a uskoro stiže i drugo, puno zvučnije

Juve nije htio ići u veliki rizik pa je dogovorio posudbu s opcijom otkupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrea Pirlo počeo je slagati neki novi, svoj Juventus, s kojim će u dogledno vrijeme pokušati ostvariti ono što nije uspjelo njegovim prethodnicima - osvojiti Ligu prvaka.

Čelnim ljudima Stare dame Pirlo je nedugo nakon što je promoviran u trenera prve momčadi dostavio svoj popis željenih pojačanja, a prvo od njih je već stiglo.

Juventusu je na jednogodišnju posudbu iz Schalkea pristupio Weston McKennie. Rješenje u obliku posudbe pronađeno je s obzirom da se klubovi nisu mogli dogovoriti oko iznosa odštete odnosno Juve nije htio ponuditi onoliko koliko su Nijemci tražili.

Kompromisno rješenje sa Schalkeom

McKennie je bio na radaru i nekih klubova iz Premierlige, ali presudila je njegova želja za odlaskom baš u Juventus.

gol expired Velika Cityjeva operacija oko Messija je u tijeku: Bit će razmjene igrača, ali... divider

Talijani su Schalkeu za ustupanje igrača na jednosezonsku posudbu platili četiri i pol milijuna eura, a još 18,5 milijuna će im dati na ljeto iduće godine ako se odluče na otkup ugovora. Postoji i klauzula vezana uz broj McKenniejevih nastupa, prema kojoj se Juve obvezuje kupiti 22-godišnjeg veznjaka nakon što on odigra određeni (dogovoreni) broj utakmica.

I dok je McKennie i službeno potvrđen, Juve je nadomak jednog puno zvučnijeg transfera.

Rimski mediji: Džeko uskoro potpisuje za Juve

Naime, Corriere dello Sport javlja kako je postignut dogovor u trokutu Roma-Edin Džeko-Juventus, a još jedan medij sa sjedištem u Rimu, La Repubblica, objavila je detalje.

Roma će za 34-godišnjeg napadača dobiti odštetu od 10 milijuna eura plus još dva milijuna eura kroz bonuse koji se tiču Džekinog učinka, a bosanskohercegovački reprezentativac imat će godišnju plaću od sedam i pol milijuna eura.

Za nogometaša koji je već zagazio u 35. godinu života uopće nije loše, ni plaća koju će Džeko imati, a ni iznos kojeg će Roma dobiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider