Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kao otac dvije kćeri..."

Prvi u svijetu: Posebno priznanje i velika čast za Ivana Rakitića!

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina zaklada pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih obitelji kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.

Ivan Rakitić (Foto: Frank Hoermann/DPA/Pixsell)

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić postao je prvi veleposlanik UEFA-ine zaklade za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava širom svijeta, objavila je europska krovna nogometna organizacija na svjim službenim stranicama.

Bivši hrvatski reprezentativac i trenutni član španjolskog prvoligaša Seville sudjelovat će u dobrotvornim projektima zaklade i javno promovirati njezinu ulogu.

"Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da zaklada i glumci mogu puno doprinijeti na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću", rekao je Rakitić.

"Kao otac dvije kćeri, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmjeh na dječjem licu", dodao je 32-godišnji veznjak.

Čeferin ga pohvalio

Dječju zakladu UEFA vodi prvi čovjek europskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi veleposlanik zaklade, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš.

"On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za boljitak drugih", rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina zaklada, oko milijun djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina zaklada pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih obitelji kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider