Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HRS misli ozbiljno

Prvi put imamo trenera stranca, ali ne bilo kakvog, već jednog od najboljih na svijetu!

Dagur Sigurdsson preuzeo je hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Dagur Sigurdsson (Foto: Afp)

Hrvatska rukometna reprezentacija na nedavno održanom Euru u Njemačkoj zauzela je 11. mjesto, a zbog tog rezultata izbornik Goran Perkovac morao je platiti glavom.

Dugo se šuškalo o Perkovčevu nasljedniku, spominjala su se brojna domaća imena, poneko i strano, iako je javnost bila skeptična što se tiče mogućnosti da dovedemo stranca poznajući modus operandi HRS-a. No Gobac je odlučio dodati gas i dovesti ponajboljeg trenera svijeta – Dagura Sigurdssona.

Islanđanin će voditi našu reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Hannoveru u ožujku.

Tin Lučin Utakmica karijere hrvatskog reprezentativca: U Ligi prvaka zabio 11 golova! divider

Prvi stranac u povijesti našeg rukometa ima iza sebe zaista zanimljivu karijeru, kao igrač, 50-godišnjak je operirao na poziciji srednjeg vanjskog. Igrao je u rodnom Islandu, Austriji, Japanu i Njemačkoj.

Tenisice je o klin objesio 2007. godine, a nakon samo godinu dana dobio je priliku na klupi austrijske reprezentacije. Kao izbornik, Sigurdsson je osvojio deveto mjesto na Europskom prvenstvu 2010. godine, što je bio najbolji austrijski rezultat na EP-ima sve do ovogodišnjeg Eura.

Klasu pokazao u Njemačkoj

Njegov rad prepoznao je Füchse iz Berlina, na čiju klupu sjeda 2009. godine i s kojim je osvojio njemački kup (2014.) i EHF kup (2015). Izbornikom Njemačke postao je 2014. godine te je napravio senzaciju kada je dvije godine kasnije na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojio zlato s pomlađenom generacijom.

Islanđanin je 2016. godine proglašen najboljim trenerom svijeta nakon zlata na spomenutom Euru i bronce s Olimpijskih igara u Rio De Janeiru.

Dinamo slavi pobjedu Dinamo nije bio u ovakvoj situaciji od 1967. godine divider

Nakon tri godine provedene na klupi Njemačke dobio je zanimljiv poziv, iz dalekog Japana, u kojem je proveo i igračke dane. Reprezentacija Zemlje Izlazećeg Sunca tražila je ambicioznog trenera da selektira generaciju koja će braniti boje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider