Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
smislili načine

Prvaka Italije odlučit će play-off? Četiri opcije za završavanje sezone Serie A

Talijani su objavili prijedloge za dovršavanje sezone narušene koronavirusom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svi sportski događaji u Italiji odgođeni su do 3. travnja, a vodstvo Talijanskog nogometnog saveza informiralo je javnost o mogućim načinima za dovršetak sezone.

Talijani se nadaju da će ipak stići odigrati sve utakmice, ali u tom slučaju kraj sezone bio bi odgođen do 31. svibnja - svega 12 dana prije nego bi prvu utakmicu na Euru 2020. trebala odigrati reprezentacija Italije.

Ako se to ne dogodi, moguće je da će prvaka odlučiti play-off, kao i klubove koji će ispasti iz lige. Još jedna opcija bila bi kristaliziranje renkinga s obzirom na utakmice koje su se stigle odigrati.

gol expired Klopp zbog koronavirusa poklopio novinara: "Nadam se da to radite bolje nego što postavljate pitanja" divider

Posljednja, najradikalnija opcija bila bi da prvak postane - nitko. U tom slučaju ne bi bilo pobjednika ove sezone, a Savez bi obavijestio Uefu o klubovima koji će sudjelovati u europskim natjecanjima.

O prijedlozima će se ponovno raspravljati 23. ožujka.

Vodeći na ljestvici trenutačno je Juventus sa 63 boda, drugi je s bodom manje Lazio. Treći Inter ima utakmicu manje i 54 boda. Posljednja Brescia trenutačno ispada iz lige, a dva boda više ima SPAL. Treće mjesto za Serie B drži Lecce, koji još ima dobrog izgleda jer 17. Genoa ima isti broj bodova, a 16. Sampdoria bod više.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider